Gå til sidens hovedinnhold

Snorre Storset fra Tingvoll blir ny sjef i Nordea

Artikkelen er over 6 år gammel

Snorre Storset (43) fra Tingvoll tar over etter Gunn Wærsted som ny administrerende direktør i Nordea Norge. Han skal også lede hele Nordeas spare- og investeringsområde.

Storset tar over som sjef i Nordea Norge med umiddelbar virkning, og som leder for Wealth Management fra 1. februar. Han har vært ansatt i Nordea siden 2010, og har blant annet ledet Nordea Liv og Pensjon. Siden november 2015 har Storset vært en del av konsernledelsen i Nordea.

-Jeg ser frem til å overta som leder av virksomheten i Norge, i det som er Nordens største bank. Nordea skal levere gode bankopplevelser for kundene hver dag og vi skal utvikle oss i takt med kundenes ønsker og behov. Jeg gleder meg til, sammen med Nordeas 2.700 ansatte, å videreføre arbeidet med å utvikle en enda mer konkurransedyktig bank for både privatpersoner og næringsliv, sier Snorre Storset i en pressemelding.

-Snorre Storset har demonstrert evne til å gjennomføre strategiske grep og har oppnådd imponerende resultater på kort tid. Som leder av Nordea Liv og Pensjon var han helt sentral i omstruktureringen som har gjort Nordea Liv og Pensjon til markedsledende i Norden. Jeg er trygg på at Storset er den rette personen til å ta Nordea Norge videre, sier Casper von Koskull, konsernsjef i Nordea.


Wærsted slutter i Nordea

Gunn Wærsted har ledet Nordea Norge og vært medlem i konsernledelsen siden 2007, de siste fire år som leder av Wealth Management. Avgjørelsen om å tre ut av stillingen kommer i forbindelse med at hun ønsker en videre karriere med styrearbeid. Gunn Wærsted takket ja til vervet som styreleder i Telenor i desember 2015. Hun vil ut april i år fungere som rådgiver for Nordea.

- Det har vært mange spennende år i Nordea, men nå er det på tide å gi stafettpinnen videre. Jeg har jobbet tett med Snorre Storset i flere år og sett hans forretningsforståelse, strategiske evner og solide lederegenskaper. Summen av disse egenskapene gjør at jeg forlater konsernet i visshet om at Nordea Norge og Wealth Management vil bli godt ivaretatt, også i årene som kommer, sier Gunn Wærsted.

Fakta om Snorre Storset:

*Overtar som ny administrerende direktør i Nordea Norge etter Gunn Wærstad, samt som leder av Nordeas spare- og investeringsområde, Wealth Management.

*Fra Tingvoll utenfor Kristiansund

*43 år, gift, to barn.

*Han har vært ansatt i Nordea siden 2010 og har blant annet ledet Nordea Liv og Pensjon. Siden november 2015 har Storset vært en del av konsernledelsen i Nordea.

*Har tidligere vært administrerende direktør i Storebrand i Sverige og Handelsbanken Liv.

*Utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole.

*Nordea er det største finanskonsernet i Norden og Østersjøområdet, og Norges nest største bank.

*Virksomheten dekker personmarkedet, bedriftsmarkedet, private banking-markedet, markedet for institusjonelle kunder, samt livs- og pensjonsforsikringsmarkedet.

(Kilder: Nordea, Finans Norge) (©NTB)

Kommentarer til denne saken