Hovedredningssentralen (HRS) har fortsatt håp om å finne 22-åringen som er savnet etter en seiltur nordvest for Kristiansund i live.

– Vi søker fortsatt for å finne noen i live, sier redningsleder ved HRS for Sør-Norge, Bjørn Jarle Åmlid tirsdag ettermiddag.

22-åringens seilbåt ble funnet tom i fjæra på Nordre Langholmane nordøst for Kristiansund mandag ettermiddag. Mannen skulle til øygruppa Grip, om lag 12 kilometer nordvest for Kristiansund.

– Vi har funnet redningsvest og en overlevingsdrakt om bord i seilbåten. Vi vet at han også har en regattadrakt, altså en kjeledress med flyteelementer. Den fant vi ikke. Vi vet ikke nøyaktig hva slags utstyr som var om bord i båten, sa Andreas Bull ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge til Tidens Krav tirsdag morgen.

Aksjonen ble igangsatt etter at seilbåten ble funnet tom mandag ettermiddag, med mann over bord-knappen utløst 16 timer tidligere,

Tirsdag formiddag ble det lett i området rundt Grip i mange timer.

– Vi føler oss ganske sikre på at det ikke er noe å finne i det området vi har lett gjennom i går og i formiddag. Vi har derfor utvidet søket nordover mot vest og sør-vest av Smøla, sa Ben Vikøren.

Dette området har hundrevis av holmer og skjær og gjør letingen vanskelig og krevende.

– Vi fortsetter søket med både båter og helikopter, sier Vikøren til Tidens Krav.

Søk fra lufta ble avsluttet tirsdag kveld, mens søket fra sjøen fortsetter utover kvelden.

Kort pause i natt

- Kystvaktskipet Njord og redningnsskøyta Askerbæringen var i området tIrsdag morgen. Redningsskøyta "Erik Bye" avsluttet og gikk inn for å hvile klokka 01.45 i natt, men kommer ut igjen senere. Det fortalte vakthavende redningsleder Cecilie Øversveen ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge til Tidens Krav tidlig tirsdag morgen.

Klokka 9.30 meldte redningsskøyta «Erik Bye» at den var ute og lette igjen, sammen med redningsskøyta «Askerbæringen». De startet også dykking i området hvor mann over bord-knappen ble utløst.

Les også: Vet ikke hvordan mann over bord-knappen ble utløst

Det ble lett både fra lufta og fra sjøen. Både et Sea King-helikopter og to småfly deltok i søket etter 22-åringen tirsdag.

Les også: Fant den tomme båten

Røde Kors med to båter

Mandag var politiet på hovedøya Grip med to mann, men søket var resultatløst. Området vest og sør for Smøla har flere hundre små holmer og skjær, noe som gjør letearbeidet vanskelig. Men HRS har ikke gitt opp håpet om å finne mannen i live.

Politiet var på Grip med to mann sent mandag kveld, men søket var da resultatløst.

Tirsdag deltok også mannskaper fra Røde Kors i søket.

Flytedress

I tillegg til kystvakten og redningsskøyta, får alle andre båter i området oppfordring gjennom Florø radio hver annen time.

- Veldig mange var med og søkte i går, forteller Øversveen, som legger til at man nå også skal konsentrere seg om holmer og skjær rundt Grip,

Ifølge Øversveen ved Hovedredningssentralen, tror man at den savnede mannen hadde flytedress på seg da han antas å være falt over bord.

- Han pleide å ha på det, bekrefter hun.

Les også: Håper det beste, frykter det verste