Fikk flertall for gratis idrettsanlegg for barn

Forslag: Håkon Dretvik og Averøy Frp ønsker gratis leie av idrettsanlegg for barn under 18 år på Averøya.

Forslag: Håkon Dretvik og Averøy Frp ønsker gratis leie av idrettsanlegg for barn under 18 år på Averøya.

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Livsløpsutvalget i Averøy kommune hadde møte på mandag 6. mars.

En av sakene som skulle behandles var spørsmålet om kommunen skal tilby gratis kommunale idrettsanlegg for barn og unge under 18 år. Rådmannen hadde innstilt på at kommunen skulle si nei.

Les også: Rådmann vil ikke la barn trene gratis

Totalt var det snakk om en merkostnad på 400.000 kroner per år, hvis man skulle tilby dette, ifølge rådmannens utredning.

I møtet ble to motforslag fremmet. Håkon Dretvik (Frp) fremmet et forslag om at Averøy kommune bør tilby gratis idrettsanlegg for barn under 18 år. Samtidig fremmed leder for utvalget, Harald Vebenstad (Ap) et forslag om at saken bør ut på høring blant innbyggerne. Dermed ble rådmannens innstilling kjapt forkastet.

Det sitter fem medlemmer i Livsløpsutvalget. Dretvik fikk tre stemmer for sitt forslag, og fikk det dermed vedtatt. Venstre og Senterpartiet stemte for Frp sitt forslag.

Vebenstad fikk Arbeiderpartiets og KrF sine stemmer, og falt.

Saken skal nå videre til Averøy kommunestyre for endelig behandling. Dretvik sier seg fornøyd med flertallet i utvalget, og håper at saken kommer til behandling i neste kommunestyremøte, sier han til Tidens Krav.

Det neste kommunestyremøtet i Averøy er 4. april.

Les også: Vil styrke tilbudet til barn og unge

Artikkeltags