Åpning av kystpilegrimsleia på Kvernes

Markering: Averøyordfører Ingrid Ovidie Rangønes (til venstre) og driftsleder i Fortidsminneforeningen Ann-Kristin Sørvik.

Markering: Averøyordfører Ingrid Ovidie Rangønes (til venstre) og driftsleder i Fortidsminneforeningen Ann-Kristin Sørvik.

Artikkelen er over 1 år gammel

– Dette ble en suksess, sier driftsleder i Fortidsminneforeningen Ann-Kristin Sørvik.

DEL

Torsdag kveld var en historisk dag - ikke bare for Averøy - men for hele regionen, da markeringen av at Kvernes ble et stoppested på kystpilegrimsleia, strekningen Rogaland til Nidaros.

– Dette ble en suksess, forteller driftsleder i Europas eldste aktive forening for kulturvern, Fortidsminneforeningen, Ann-Kristin Sørvik.

Etter oppmøte i småbåthavna gikk turen opp til museet og sjøavdelingen. Dernest, i en bortimot fullsatt Kvernes stavkirke ble det spel og beretning om sokneprest og (og sagbrukseier) Hr. Anders Erichsen.

– Han var en rik prest, og han og fruen stod for interiør og det bygningsmessige av kirken på 1600-tallet, sier Sørvik som forteller videre at etter spelet ble det avsluttet med en pilegrimsbønn samt konsert med Geir Morten Karlsen og kantor Christopher James Clifton som fremførte «Nordmørstoner».

Spel i Kvernes stavkirke.

Spel i Kvernes stavkirke. Foto:

Markeringen var et samarbeid mellom fylkeskommune og bispedømme. Averøy kommune spanderte dessuten middag på Klippen, i huset ved siden av kirken.

– Og det beste av alt, dette er bare begynnelsen. Nå skal vi videreutvikle dette, sier en fornøyd Sørvik etter kveldens store begivenhet.

Artikkeltags