Mobiliseringsmøte for økt produksjon

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

– Vi vil fokusere på småskala matproduksjon og muligheter som finnes for alle som produserer lokalmat. Vi vil gjøre lokalmat mer tilgjengelig for folk flest og vi vil skape en arena som tilrettelegger for det.

Det sier styret i Averøy Bonde- og Småbrukarlag, når de nå inviterer til åpent møte om lokal og kortreist mat.

Dette skjer torsdag 23. november i kommunehuset på Averøy, og både lokale og regionale innledere står på programmet.

Rådgiver hos Fylkesmannen Aud Lindset Drågen kommer for å snakke om Fylkesmannen som næringsutvikler, medspiller og relasjonsbygger på lokalmat og landbruksbasert reiseliv.

Lokalmatprodusent Stein Brubæk fra Gjemnes kommer med gode råd og erfaringer i forhold til det å starte med lokalproduksjon av mat.

Averøyingene Olav Kåre Jørgensen og Stian Røsand vil dele sine erfaringer etter at de startet Mætt & Go Eteri og Landhandleri som i tillegg til restaurantdrift også satser på salg av lokalprodusert mat. De to vil blant annet snakk om omsetting og etterspørsel.

Det blir også tid til debatt.

Averøy Bonde- og Småbrukarlag sier at møtet er åpent for alle nordmøringer som har interesse for lokal matproduksjon.

Artikkeltags