- Det er godt å se inntektsvekst igjen, selv om det har vært en takstøkning

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Atlanterhavstunnelen AS oppnådde bompengeinntekter på 4.188.000 kroner i januar. Det er drøyt 92.000 kroner mer enn i samme måned i fjor, og gir en vekst på to prosent fra januar i 2016.

– Det er godt å se inntektsvekst igjen, selv om det har vært en takstøkning på omkring 5,4 prosent, sier daglig leder Arve Mjelva (bildet) i en kommentar.

Takstøkningen fra nyttår, som gjelder for to år framover, var med andre ord nok til å demme opp for noe av inntektsfallet som selskapet har opplevd en periode. Men inntektene økte altså ikke like mye som takstøkningen.

Mjelva viser ellers til at januarstatistikken viser at elbiltrafikken fortsatt øker. Han sier det derfor blir spennende å se hva Stortinget sier om betaling for elbiler til våren.

Elbil øker

Trafikktallene for januar viser at det var en økning av den rullende trafikken med 1.600 kjøretøy. Totalt passerte 61.348 kjøretøy gjennom bomstasjonen.

Les også: Atlanterhavstunnelen snuser på kombinasjon av elbilbetaling og Autopass 

Det påtakelige er at trafikken med liten bil i januar sank med 1.699 passeringer (minus fire prosent) til 43.031. På samme tid økte antall passeringer med elbil med 3.222 (pluss 26 prosent) til totalt 15.620 passeringer.

For øvrige kategorier kjøretøy er det bare marginale endringer. For øvrig viser statistikken at 27.881 passasjerer løste billett i januar. Det er en nedgang på 574 (minus to prosent) fra tilsvarende måned i fjor.

Les også:

DAB i europa- og riksveitunnelene, andre må vente 

Vil ta full pris for elbiler på fylkesfergene

2,1 millioner mindre i bompenger til Atlanterhavstunnelen 

Les saker fra din kommune

Her har vi samlet nyheter fra kommunene på Nordmøre:

Kristiansund, Aure, Averøy, Eide, Halsa, Gjemnes, Tingvoll, Smøla, Sunndal, Surnadal, Rindal.

Artikkeltags