Realistisk øvelse på Averøya

Det ble en realistisk øvelse i Averøy torsdag kveld.

Det ble en realistisk øvelse i Averøy torsdag kveld. Foto:

Røyk, savnede personer, flere skadde, blod og brannskader. Det ble en realistisk øvelse på Averøya.

DEL

Torsdag kveld kom det mye røyk fra Neasbygget i Orbakken i Bådalen på Averøya. Årsaken er at brannvesenet i Averøy gjennomførte øvelse sammen med helsevesenet. En øvelse der ingen visste hva som skulle skje.

Storøvelse

- Vi skal ha en slik storøvelse hvert år, og vi begynte i fjor. De som skal øve får ikke vite hva som skal skje, de får bare tidspunkt for øvelsen. Så har vi ordnet med en person som ringer inn en nødmelding for å starte øvelsen, sier brannmann Kaj Ove Myran.

Eksplosjon

Scenarioet denne gangen var en eksplosjon med påfølgende brann. Fem personer er ikke gjort rede for. Røykmaskiner sto for røyken, mens statister spilte skadede personer. Øvelsen ble ganske realistisk.

- Vi øver på samspill sammen med helsevesenet. Det er organisering av samband, skader og mye annet. Vi har lagt opp til mange forskjellige skader som mannskapene må takle. Kuttskader og brannskade.  Det blir blant annet øvd på HLR - hjerte- og lungeredning, sier Myran.

Satt på prøve

Han forteller at mannskapene blir satt på prøve under disse øvelsene.

- Vi hadde et scenario med flere barn, under øvelsen i fjor. Hvordan reagerer du når du går inn og finner unger livløse på gulvet? Dette er bare noe av det vi øver på for å bli bedre på å redde liv, sier Myran.

Brannvesenet i Averøy med storøvelse torsdag kveld.

Brannvesenet i Averøy med storøvelse torsdag kveld. Foto:

Artikkeltags