Båt med tre personer har kantret utenfor Averøy

Tre personer har reddet seg opp på et skjær etter at en sjark kantret utenfor Hasseløya på Averøy. Til venstre skimtes båten, til høyre de tre personene.

Tre personer har reddet seg opp på et skjær etter at en sjark kantret utenfor Hasseløya på Averøy. Til venstre skimtes båten, til høyre de tre personene. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Tirsdag ettermiddag ble det satt i gang en redningsaksjon utenfor Averøy, etter melding om at en sjark med tre personer hadde kantret.

De tre personene kom seg opp på en holme.

Redningsskøyta «Erik Bye» la ut fra Kristiansund. Det samme gjorde en lettbåt fra kystvaktskipet «Njord».

Posisjonen til havaristen var først litt uklar. Det ble snakket om at den lå i Langøysundet. Etter hvert ble dette endret til på utsiden av Hasseløya.

Like over klokka 17.00 meldte Hovedredningssentralen at både båten og de tre på holmen var lokalisert, utenfor Sandøya, og begge redningsbåtene var da i umiddelbar nærhet.

  – De skal prøve å få de tre personen ombord. Skulle ikke det gå er et redningshelikopter bare minutter unna, opplyste Eric Willasen ved Hovedredningssentralen.

  To av de tre personene hadde overlevingsdrakt på seg. Den tredje hadde det ikke, men var etter forholdene i god form, meldte HRS.

  Ingen av de tre skal være skadet.

  Fra vitner på land fikk Tidens Krav opplyst at de tre personene på holmen ble løftet opp i redningshelikopteret rundt 17.15.  Da hadde de sittet på skjæret i over en time.

  Sjarken lå kantret ikke langt unna skjæret.

  På grunn av høye bølger kom verken redningsskøyta eller lettbåten fra Kystvakt inn til holmen der de tre personen fra havaristen befant seg. De tre ble til slutt reddet avet redningshelikopter.

  På grunn av høye bølger kom verken redningsskøyta eller lettbåten fra Kystvakt inn til holmen der de tre personen fra havaristen befant seg. De tre ble til slutt reddet avet redningshelikopter. Foto:

  Været i området er noe ruskete, med opp mot tre meter høye bølger.

  Hovedredningssentralen bekrefter at det er en sjark ved navn «Øygutt» som har kantret. 

  Opplysninger HRS har tyder på at båten kantret da mannskapet ombord i sjarken bestemte seg for å snu på grunn av dårlig været. Det melder NRK.

  De tre ombord i sjarken meldte selv fra om forliset.

  Sjarken «Øygutt» har kantret utenfor Averøy.

  Sjarken «Øygutt» har kantret utenfor Averøy. Foto:

  Artikkeltags