Etterlyser flere til å hjelpe til med strandrydding kommende uke

Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto

Artikkelen er over 1 år gammel

Strandrydding lang kysten blir satt på agendaen neste uke.

DEL

Neste uke, altså 17. til 23. september, arrangerer Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal en strandryddeaksjon i regionen. Helt spesifikt kommer friluftsrådet til å være til stede i Midsund 19. september, Averøy 20. september og i Aure 21. september for å gjennomføre strandrydding med den nyopprettede Skjærgårdstjenestebåten.

De komme også til å gjøre et såkalt «dypdykk» i disse områdene. Dette går ut på analyse og diskusjon om kildene til marin forsøpling.

Naturligvis ønsker friluftsrådet at lokalt næringsliv, andre aktører og privatpersoner deltar i dugnaden. I en melding skriver friluftsrådet at det er viktig å sikre seg kunnskap om søppelen for å forebygge marin forsøpling.

Les også: Vil bli best på standrydding

Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal har fått tilskudd fra Miljødirektoratet til å jobbe med forsøpling og sette i gang strandryddetiltak. Fokuset denne uken vil være langs kystkommunene, da det er disse som er mest utsatt for marint avfall.

Friluftsrådeth ar inngått samarbeid med Averøy, Aure og Midsund, og håper nå at alt fra skoleklasser til foreninger og lag deltar.

Rådet stiller med sekker og hansker som kan hentes på kommunehusene gjennom uka. Det blir også satt opp hentepunkt rundt i kommunene for avlevering av søppel.

De skriver også at dersom lag ønsker å rydde på plasser som ellers er utilgjengelig kan Friluftsrådet stille med transportering av avfall med båt.

Til slutt vil ryddelag som deltar også ha muligheten til å tjene 75 kroner per sekk med søppel når de fyller ut en rydderapport, som blir øremerket til lag, foreninger eller andre gode formål.

Man kan melde seg på Friluftsrådet sin hjemmeside her.

Det er også etablert egne Facebook-sider for hver kommune med relevant informasjon.

Artikkeltags