Burning kan ha ødelagt for Bond-filming på Atlanterhavsveien

Skjermbildet er hentet fra YouTube, og viser de tydlige burningmerkene i asfalten.

Skjermbildet er hentet fra YouTube, og viser de tydlige burningmerkene i asfalten. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Onsdag skal opptak til den nye James Bond-filmen starte på Atlanterhavsveien. Men svidd gummi har skapt en skikkelig hodepine for filmfolkene.

Burning langs de mest spektakulære delene av veien har ødelagt «kulissene».

Lørdag herjet – ifølge Dagbladet – biler fra Norges største BMW-treff fram og tilbake på Atlanterhavsveien. Flere hundre BMW-er kjørte i kolonnen, en årlig tradisjon i forbindelse med treffet som arrangeres i Bud. Resultatet ble lange strekk med svarte merker etter svidde bildekk.

YouTube ligger det ute en film, som viser kjøreturen til biltreffet over Atlanterhavsvegen. På videoen ser man tydelig merkene som har blitt laget i asfalten.

Atlanterhavsveien stenges store deler av døgnet onsdag, torsdag og fredag når bilscener til neste Bond-film skal skytes med helikopter. Merkene – som strekker seg over flere kilometer – vil ødelegge mye for filmfolkene.

– Vi har ikke annet valg enn å filme, sier linjeprodusent Per Henry Borch i produksjonsselskapet True North til Dagbladet.

Det er forsøkt med både kostebil og spyling, men gummien sitter for hardt.

– Det er vanskelig å si om vi må unngå å filme de stedene, og hva som kan gjøres etterpå. Burninga er gjort på indrefileten av veistrekket vi vil bruke i filmen, sier en oppgitt Borch til Dagbladet.

Blant annet er det masse merker på asfalten på Storseisundbrua.

– Jeg skulle sett at vi hadde så urørt lokasjon som mulig når vi kommer hit for å filme en nasjonal turistvei og spektakulære bruformasjoner. Det legges masse krutt i dette, og merkene er en ekstra hodepine for oss, som igjen kan ende med å sette visuelle begrensninger for filmingen de neste dagene, sier han.

Ble fjernet

Opptak av BMW-ene som kjørte i kolonne og svidde gummi langs Atlanterhavsveien, har ligget ute både på Facebook, YouTube og Instagram, men det meste av dette er fjernet nå.

Dagbladet har vært i kontakt med mannen som filmet kolonnen svi gummi langs veien.

– Vi har forstått at dette ikke er heldig med tanke på Bond-innspillingen. Vi visste dessverre ikke om den, og synes så klart at det er dumt at dette kan ødelegge for filmen. Hadde vi visst om den hadde ingen holdt på sånn, det tror jeg nok gjelder alle som kjørte strekket, sier han til Dagbladet.

Averøyingen Tommy Stormo kjører Atlanterhavsveien stort sett hver eneste dag.

– Det er utrolig dumt om dette skal ødelegge for filmfolkene. Det er ofte svidd gummi på veien, men nå er det ekstra mye, sier Stormo.

Han sier det er spesielt mye gummi på veien ved og på Storseisundbrua.

– Atlanterhavsveien og Averøy i Bond-film vil være veldig god nordmørsreklame. Det vil være desto dummere om uvettig kjøring skal få ødelegge for det.

Artikkeltags