Jonas Gahr Støre var torsdag på besøk i Averøy og Kristiansund. Da han var på Averøya fikk han omvisning i Kristvika før han ble tatt med til attføringsbedriften Unika på Røsand. Der var det både omvisning i bedriften og lunsj laget av de ansatte.

Fordi de hadde hørt at Jonas er glad i Frankrike, bød de på fiskesuppe og fransk sitronterte.

- Han likte maten vår, og takket personlig de gode kokkene for måltidet, forteller Idar Nedal, daglig leder ved Unika.

Arbeidstiltak

Unika er en attførings/vekstbedrift som er eid av Averøy kommune. På det meste engasjerer bedriften rundt 30 personer, og har både catering, vaskeri og tre-/snekkeravdeling. Bedriften har en bruktbutikk, byr på ulike typer arbeidstiltak og sørger for deltakelse og inkludering i arbeidslivet.

Nedal ga Ap-lederen en innføring i denne typen bedrifter.

 

- Å ha en jobb å gå til, er svært viktig for alle mennesker. Det betyr mye, både for selvfølelsen og identiteten vår. Her på Unika er det arbeidsgleden som står i høysetet. Og både arbeidsoppgavene og det sosiale fellesskapet, er med på å gi en god og meningsfull hverdag. Noe som betyr svært mye for den enkelte, sier Nedal.

Trivsel og humør

Ordfører Ingrid Rangønes vil rose både Nedal og de ansatte ved Unika:

-  Unika betyr enormt mye for Averøy. Bedriften går svært godt, det sørger dyktige og stabile ansatte for. I tillegg er Idar en kreativ leder, som sørger for at den stadig utvikler seg. I tillegg fokuserer de på trivsel og humør i arbeidsdagen, noe som er svært viktig, sier Rangønes.

Les saker fra din kommune

Her har vi samlet nyheter fra kommunene på Nordmøre:

Kristiansund, Aure, Averøy, Eide, Halsa, Gjemnes, Tingvoll, Smøla, Sunndal, Surnadal, Rindal.