Stifter ny organisasjon mot vindkraft i Aure

120 mennesker protesterte mot planer om vindkraftutbygging på Skardsøya tidligere i år. Nå inviteres det til stiftelsesmøte for å etablere en interesseorganisasjon mot vindkraft i kommunen.

120 mennesker protesterte mot planer om vindkraftutbygging på Skardsøya tidligere i år. Nå inviteres det til stiftelsesmøte for å etablere en interesseorganisasjon mot vindkraft i kommunen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

To motstandsgrupper forener krefter og stifter folkeaksjon mot vindkraft i Aure.

DEL

Aksjonsgruppa mot vindkraft Aure og Arbeidsutvalget mot vindkraft / hytte og fritidsboliger forener sine krefter og danner en ny organisasjon som skal jobbe mot utbygging av vindkraft i Aure kommune.

I invitasjonen til stiftelsesmøtet, som finner sted i Aure arena 2. pinsedag, opplyses det om at dette blir en felles interesseorganisasjon for alle som ikke ønsker vindkraftverk i Aure.

– I fellesskap står vi bak ønsket om å etablere en frittstående interesseorganisasjon basert på individuelt medlemskap med formål å arbeide mot etablering av vindkraftverk i Aure kommune, heter det i invitasjonen.

Skardsøya

Et interimsstyre bestående av representanter fra Aksjonsgruppa mot vindkraft Aure og Arbeidsutvalget mot vindkraft / hytte og fritidsboliger, har siden 30. mai jobbet med organiseringen av den nye interesseorganisasjonen.

Johannes Kalland fra turistforeningen peker ut over Skardsøya der det planlagte vindkraftverket er tenkt.

Johannes Kalland fra turistforeningen peker ut over Skardsøya der det planlagte vindkraftverket er tenkt. Foto:

Bakgrunnen for motstanden er at NVE har pekt på Aure som ett av flere områder i Norge som egner seg godt til utbygging av vindkraft. Og de konkrete planene til selskapet Njordr, som har søkt om å få bygge vindkraftverk på Skardsøya i kommunen.

Les mer om søknaden her: Har sendt søknad om utbygging av Nordmøres nye gigantanlegg for vindenergi: – Totalt regner vi en økonomisk effekt for kommunen på om lag 250–350 millioner kroner 

Aksjonsgruppa mot vindkraft har tidligere fått gjennomslag for å gjennomføre en folkeavstemning om det planlagte vindkraftverket på Skardsøya.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken