15 bønder under 35 ble tidligere i høst plukket ut til å være med i konkurransen om tittelen Årets unge bonde.

Nå er 15 blitt til fem, og Åshild Torset fra Skarsøya i Aure henger fortsatt med.

Hun river gården Torset Nordre på Skarsøya sammen med mannen Kolbjørn Haugen. Paret har fem barn. Åshild tok over gårdsdriften i 2012 etter sine foreldre, og at paret driver med tradisjonell melkeproduksjon i et eldre båsfjøs fra 1950-tallet. Alle kalver, bortsett fra de som skal bli nye melkekyr, fôres fram til slakting ved 10 måneders alder. Kalvene sendes til slakteriet, men kjøttet tas tilbake fra slakteriet der det skjæres ned og selges lokalt.

Vinneren av konkurranse vil kåres av en fagjury ledet av landbruks- og matminister Bård Hoksrud, og kunngjort under Ung Bonde-samlingen på Agroteknikk den 10. november.

– Jeg spekulerer fortsatt litt på hvordan jeg har havnet her, sier hun i ei pressemelding fra konkurransen.

Hun forteller at for henne er det å være finalist todelt.

– ­ Jeg er veldig lite begeistret for oppmerksomhet, men på den andre siden synes jeg det er flott at vi får vist frem en litt annen type landbruk. Det finnes de som har store produksjoner, også er det oss som er på den andre skalaen. Konkurransen viser mangfold og det synes jeg er kjempebra!

Vinneren av årets unge bonde får 20.000 kroner i reisestipend. I tillegg skal 10.000 kroner fra FK Agri og Norske Landbrukstjenester sponse avløser på gården i inntil en uke.