Sparer drivstoff og miljø

KRAFTPLUGG: Sletta Verft AS i Aure har levert "Frøy Valkyrien" til Frøy Akvaressurs AS.

KRAFTPLUGG: Sletta Verft AS i Aure har levert "Frøy Valkyrien" til Frøy Akvaressurs AS.

DEL

Sletta Verft i Mjosundet har levert en helt ny type servicefartøy for havbruksnæringen. Fartøytypen er optimalisert for svært tunge serviceoperasjoner og for bruk i eksponerte kystområder.

Prosjektet er støttet av Enova og har en sterk miljøprofil, opplyser Kåre Sletta ved verftet i en pressemelding.

Sjøfartsdirektoratet nye krav til dekksutstyr er oppfylt på alle punkter og har et moderne dieselelektrisk anlegg fra Elmarin i Kristiansund. En rekke andre lokale selskap har vært involvert i prosjektet: Holberg Elektro, Aure Rør, Ralf Skram, MB Hydraulikk og Br. Dahl blant annet.

Sammenlignet med andre tilsvarende konvensjonelle katamarankonsept, vil «Frøy Valkyrien» kunne gi betydelige miljøgevinster og årlige drivstoffbesparelsen, skriver verftet.

«Frøy Valkyrien» er en stålkatamaran med ekstra stort arbeidsdekk med kraftige vinsjer og store fjernstyrte kraner med lang rekkevidde. Det er lagt vekt på lugarer med egne toalettmoduler, moderne messe og oppholdsrom.

– Sletta Verft har et langt og godt samarbeid med Helge Gåsø sine selskaper Frøy Akvaservice AS og Frøy Vest Rederi AS, og har tidligere levert et stort antall båter til disse selskapene. «Frøy Valkyrien» er søsterskip til «Frøy Harvest» som vi overleverte til Frøy Vest Rederi i juli i år, skriver Sletta.

Artikkeltags