Gå til sidens hovedinnhold

Gressbrann på Aukra var ute av kontroll

Artikkelen er over 2 år gammel

Klokken 05.53 onsdag morgen melder NRK at brannvesenet og frivillige fra Sivilforsvaret har overvåket området i natt. De har kontrollert området og drevet med etterslokking, blant annet. Området skal nå være trygt å forlate for nødetatene.

Like før klokken 17 tirsdag kveld melder politiet på Twitter at en «patrulje rykker ut til større lyng og gressbrann». Brannen skal ha startet på et område som heter Rød på øya Gossen i Aukra kommune. Nødetatene skal ha fått melding om brannen klokken 15.10.

Er det noen fare med tanke på gassterminalen på Nyhamna?

– Nei, det er det ikke. Brannen er på den andre siden av øya. Men ennå er det ikke helt avklart. Det brenner på et større område, mot bebyggelse, og brannvesenet driver nå intenst arbeid for å unngå at dette sprer seg, forteller politiets operasjonsleder Arild Reite til Tidens Krav klokken 16.55.

John-Rune Lillebø ved 110-sentralen forteller til Tidens Krav like før klokken 17.30 at brannmannskapene ikke har kontroll på brannen.

– Nå har brannmannskapene fått hjelp fra Sivilforsvaret og brannbil fra Ormen Lange. Det er fare for bebyggelse, og brann- og hjelpemannskaper jobber nå med å angripe brannen fra flere kanter.

– Med tanke på gassterminalen, er det nå noen fare?

– Vindretningen går ikke den veien, så nei. Men akkurat nå har som sagt brannmannskapene ikke kontroll på brannen, avslutter Lillebø.

Årsak til brannen er så langt ukjent.

Klokken 18.40 melder politiet og 110-sentralen at brannmannskapene ennå ikke har kontroll på flammene. Aukra og Molde brannvesen får nå bistand fra Sivilforsvaret samt brannmannskap fra gassanlegget på Nyhamna. Et skogbrannhelikopter er rekvirert og vil ankomme cirka klokken 19. Det skal være en del vind i området, og stadig endring i vindretning gjør dette til en vanskelig oppgave, meldes det.

Klokken 19.30 tvitrer politiet: «I forbindelse med slokning av brannen. Det er besluttet av operasjonsleder i politiet at all bruk av droner i området SKAL opphøre inntil brannen er slokket. Dette grunnet sikkerheten til helikopteret».

I 21-tiden tirsdag kveld meldes det på 110-sentralens Twitterkonto: «Befal på Gossen melder nå kontroll på brannen, helikopter avslutter sin innsats returnerer til base, etterslokking iverksatt, Molde Bv har nye mannskaper på veg ut, og blir på stedet i natt sammen med sivilforsvaret, området vil bli overvåket i hele natt».

Kommentarer til denne saken