Gå til sidens hovedinnhold

Støtter de streikende

Artikkelen er over 4 år gammel

LOs fylkeskonferanse i Møre og Romsdal uttrykker støtte til El og IT, Fagforbundet og streikende lokførere.

Fylkeskonferansen ble avholdt tirsdag og onsdag denne uka. Før det ble kjent at elstreiken trappes ytterligere opp mandag.

Les også: Flere Svorka-ansatte tas ut i streik

I uttalelsen heter det derfor blant annet: «Vi støtter våre kamerater i Rauma Energi, Svorka og Stranda Energi som streiker og håper på en snarlig løsning.»

Siden er det kjent at også Sunndal Energi KF tas ut.

Les også: 17 av 22 ansatte i Sunndal Energi skal streike

Det endrer imidlertid ikke hovedbudskapet i støtteuttalelsen, som omhandler kampen for å beholde vaktordningene. Så langt har de ansatte på de kommunalt eide energiverkene vært i streik siden 23. september.

- Energiselskapene som har NHO som arbeidsgiverorganisasjon har for lengst tariffestet bestemmelsen som KS-bedrift i dag nekter sine ansatte Dagens ordning som angripes er 1/5-ordningen i kompensasjon mot kravet fra KS på 1/7-part. Denne raseringen av tariffestede vaktordninger kan fagbevegelsen ikke akseptere, heter det fra LOs fylkeskonferanse.

I en annen uttalse gis det støtte til de streikende lokførerne, som streiker for en nasjonal standard i utdanning av lokførere.

- Å overlate utdanningen til selskapene/markedet vil rasere lokførernes utdanning, mener LO i Møre og Romsdal.

- Denne kampen fører lokførerne for alle reisende med tog. Reisende må tenke gjennom at alle skal kunne reise trygt med tog, heter det videre.

Kommentarer til denne saken