Mette Belden er blant 27 nye kandidater på Arbeiderpartiets liste

Mette Belden står på Kristiansund Arbeiderparti sin liste til kommunestyrevalget.

Mette Belden står på Kristiansund Arbeiderparti sin liste til kommunestyrevalget. Foto:

Kristiansund Arbeiderparti har levert liste med kjønnsbalanse og unge nykommere.

DEL

– Vi er stolte over å presentere en sterk liste for kommende kommunevalg. Vi har en jevn representasjon fra alle tiår, hvor de eldste på listen er Asbjørn Jordahl og Ellen Kristine Thorsø som er født i 1932 og 1940, til de yngste som er født i 2000 som er Anne Holden Jacobsen og Karoline Viken Kallset, sier Berit Tønnesen, som er partiets varaordførerkandidat.

Lista består av 51 navn, der 27 er helt nye kandidater som stiller til valg for første gang. Gjennomsnittsalderen på Arbeiderpartiets liste er 49 år. Det er en jevn fordeling av menn og kvinner.

– Listekandidatene representerer godt både fra privat og offentlig sektor, studenter og pensjonister. Vi har 50/50 kjønnsrepresentasjon. Listen representerer både erfaring og fornyelse, og vi gleder oss til å få med oss så mange som mulig inn i kommunestyret til høsten, sier hun.

Nykommer

Mette Belden er blant nykommerne på Arbeiderpartiets kommunestyreliste.

Da kampen om ordførerkandidaturet skulle avgjøres under nominasjonsmøte i lokallaget i mai i fjor, ble det kjent at Belden hadde meldt seg inn i partiet for å vise sin støtte til Berit Tønnesen.

Belden var tidligere leder i Nordmørslista og sitter nå som uavhengig representant i fylkesutvalget.

Under kan du se hele listen i sin helhet. Arbeiderpartiets liste er tilfeldig rangert, med unntak av de to øverste plassene:

Artikkeltags