Arbeiderpartiet får fylkesordføreren og sikrer flertall

Tove-Lise Torve blir ny fylkesordfører.

Tove-Lise Torve blir ny fylkesordfører.

– Arbeiderpartiet så seg nødt til å se etter andre alternativ når Senterpartiet valgte å ekskludere Arbeiderpartiet fra forhandlingene, står det i pressemeldingen.

DEL

Arbeiderpartiet får både varaordfører og ordfører i et valgteknisk samarbeid med FrP, Sunnmørslista, Uavhengig valgliste for Sunnmøre, MDG og Nordmørslista.

– Arbeiderpartiet så seg nødt til å se etter andre alternativ når Senterpartiet valgte å ekskludere Arbeiderpartiet fra forhandlingene, står det i pressemeldingen fra partiet.

I pressemeldingen står det videre:

«Utfallet av fylkestingsvalget kunne gitt mange gode koalisjoner. Arbeiderpartiet inviterte den bestående koalisjonen tidlig til forhandlinger, men Senterpartiet valgte å samarbeide med H, V og KrF i en koalisjon uten flertall. Arbeiderpartiet har nå funnet sammen med samarbeidspartnere og skapt et flertall som sikrer de en hånd på rattet i styringen av fylket de neste fire årene. 

For Arbeiderpartiet har det viktigste vært å sikre gjennomslag for egen politikk. Arbeiderpartiet er opptatt av å sikre økonomien i fylkeskommunen og står i en bedre posisjon til å gjennomføre dette hvis vi sitter med fylkesordføreren.

– Nå må vi konsentrere oss om å bygge politiske samarbeid både til venstre og høyre. Det vil gi innbyggerne i Møre og Romsdal god arbeiderpartipolitikk sier Tove-Lise Torve.»

– Vi er glade for at våre samarbeidspartnere i konstitueringen så nødvendighet av å skape et flertall i fylkeskommunen sier den nye fylkesordføreren Tove-Lise Torve.

Artikkeltags