André Bach turner

Gikk galt: Basehopperen Richard Henriksen rutsjet utfor det 1.200 meter høye stupet på Strandkolvet i Eikesdal. Nå avviser han at han vil han gjenta stuntet i Sunndal. Det planlegger derimot turner og basehopper-kollega André Bach. Foto: NRK

Gikk galt: Basehopperen Richard Henriksen rutsjet utfor det 1.200 meter høye stupet på Strandkolvet i Eikesdal. Nå avviser han at han vil han gjenta stuntet i Sunndal. Det planlegger derimot turner og basehopper-kollega André Bach. Foto: NRK

Artikkelen er over 6 år gammel

Det er André Bach som skal turne på toppen av Tågveggen, ikke Richard Henriksen.

DEL

Han tar imidlertid forbehold om at han ennå ikke er 100 prosent bestemt på at han vil gjennomføre stuntet.

Ifølge Bach må det ha oppstått en eller annen misforståelse i søknaden om landingstillatelse som har vært behandlet i arbeidsutvalget for Dovrefjell nasjonalparkstyre.

I sakspapirene står at "André Bach ønsker å lage en film og et kunstprosjekt på toppen og sør for Dalanebba. I filmen skal Richard B. Henriksen og Leif Johan Holand turne svingstang, og så gjøre et avsprang og hopp sør for Dalenebba.

Filmen er et kunstprosjekt sammen med jazzmusikeren Nils Petter Molvær, og vil bli vist på bl.a. filmfestivaler og kunstutstillinger."

Sammenblanding

– Richard Henriksen var med på turningen som gikk galt på Strandkolvet i Eikesdal, mens Leif Johan Holand driver filmselskapet Fuglefjellet AS i Ålesund. Han er verken turner eller basehopper, sier André Bach.

Han mener derfor det må ha skjedd en sammenblanding av stuntet på toppen av Strandkolvet og hans eget planlagte stunt på toppen av Tågveggen i Sunndal.

Avviste

Tirsdag gikk Richard Henriksen ut i media og avviste at han skulle gjenta stuntet som nær hadde kostet ham livet på toppen av Strandkolvet i Eikesdal.

TK var i kontakt med ham, og da sa han at han for sin del godt kunne tenkt seg å delta i et tilsvarende stunt i Tågveggen i Sunndal.

– Men jeg er ortoped av yrke, og må nå bruke mer tid på jobb. Dessuten har jeg en familie å ta hensyn til. Jeg har stjålet nok tid fra både jobb og familie allerede til fordel for basehopping og turning, forklarte Henriksen.

Han la samtidig til at han heller ikke vil utsette kona for et nytt stunt.

– Det er greit nok når svingstanga sitter fast, og ikke løsner. Da er det plankekjøring, ufarlig og spektakulært. Jeg skulle ønske jeg kunne delta i Sunndal, men nå går det altså ikke, sa Henriksen.

Artikkeltags