Mann funnet hengende fast i garnet etter fiskebåt - omkom

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

En mann er bekreftet omkommet etter at han ble funnet i sjøen, hengende fast i garnet til en fiskebåt i Borgundfjorden utenfor Ålesund.

DEL

Politiet ble varslet om ulykken klokka 7.31 tirsdag morgen. Første melding gikk ut på at en fiskebåt gikk i ring med garnet ute i sjøen. Nødetatene og redningsmannskaper rykket ut til stedet og fant mannen i sjøen, hengende fast i garnet.

– Mannen ble funnet i sjøen, hengende fast i garnet til fiskebåten. Tilstanden er uviss, skrev politiet i Møre og Romsdal på Twitter tidligere tirsdag.

Dykkere kom til stedet og fikk fiskeren opp av vannet. Mannen ble fraktet til sykehuset i Ålesund med luftambulanse. Senere samme dag opplyste Helse Møre og Romsdal at mannen er død, skriver Sunnmørsposten.

Hurtigbåt satt seg fast

Avisen meldte at rundt 5–6 båter hjalp til.

Også en hurtigbåt i rute rykket til den havarerte båten, men den kjørte seg fast i garnet som hang i sjøen bak fiskebåten. Politiet skal gjøre undersøkelser for å finne årsaken til ulykken.

Fiskebåten lå mellom Bogneset og Franseholmen i Borgundfjorden da det ble oppdaget at den gikk i sirkel. Da båten ble slept mot land, var den delvis nedsunket.

Politiet forteller til Sunnmørsposten at de nå gjør innledende etterforsking, og at det kan ta tid før de finner ut hva som var årsaken til ulykka.

Artikkeltags