Ikea legger ned i Ålesund samt to andre steder i Norge

De siste årene har Ikeas lønnsomhet i Norge falt. Som en følge skal møbelgiganten gjøre kostnadskutt i alle deler av virksomheten. Det betyr blant annet at tre servicesentre i Norge legges ned.

De siste årene har Ikeas lønnsomhet i Norge falt. Som en følge skal møbelgiganten gjøre kostnadskutt i alle deler av virksomheten. Det betyr blant annet at tre servicesentre i Norge legges ned. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Møbelgiganten skal kutte 10 prosent av kostnadene og stenger blant annet i Ålesund.

DEL

For to, tre år siden opprettet møbel- og interiørgiganten Ikea servicesenter på Skøyen, i Tromsø og i Ålesund. På servicesenterne fikk kundene hjelp til å planlegge og bestille varer, og til å hente varer de har bestilt på nett. Nå forandrer de strategien og legger dem ned.

Dette opplyser Ikea i en pressemelding.

– Vi utvikler hele tiden nye måter å møte kundene på. Løsninger som fungerer bra videreutvikler vi, men vi må også avslutte ordninger som ikke fungerer i tråd med intensjonen, sier Claire Rodgers, administrerende direktør i IKEA Norge.

I Oslo stenger dørene 30. september, mens lokalene i Tromsø og Ålesund holder åpent for kunder til 30. november. Når Ikea avslutter prøveordningen i Ålesund, vil 17 heltids- og deltidsansatte bli berørt av omleggingen. Samtlige vil bli overført til nye stillinger i Ikea Norge.

Et nytt Ikea

Samtidig med beskjeden om stengingen og det Ikea selv omtaler som et «omfattende endringsprogram for å imøtekomme nye markedsutfordringer og kunne tilby enda mer kundetilpassede tjenester», meldes det at et nytt IKEA skal skapes på tre år.

– Ikeas visjon er å skape en bedre hverdag for de mange menneskene. Men med økende urbanisering, fokus på bærekraft og digitalisering, er ikke hverdagen som den en gang var. Hensikten med dette endringsprogrammet er å stake ut en ny kurs for å forme fremtidens handel, basert på alt vi vet om hvordan folk lever livene sine hjemme og hva de ønsker, sier Rodgers.

De siste årene har Ikeas lønnsomhet i Norge falt. Det tredje benet i endringsprogrammet handler derfor om å gjennomføre kostnadskutt i alle deler av virksomheten. Målet er å redusere kostnadene med 10 prosent.

Ikea har tidligere meldt at selskapet er i gang med en full gjennomgang av alle utbyggingsprosjekter i Norge. Prosjektene som inngår i evalueringen er Vestby, Danebu, Ålesund og Tromsø. Konklusjonene fra prosjektet vil foreligge i desember 2018.

Det er i dag 392 Ikea-varehus i 48 land i verden. 340 av disse, inklusive alle norske varehus, er drevet av Ikea-gruppen, resten av andre franchisetakere.

Sist år hadde disse varehusene 783 millioner besøk, mens nettsidene ble besøkt 2,1 milliarder ganger. I Norge har Ikea syv varehus: Asker, Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, Lillesand og på Ringsaker. Totalt jobber rundt 3.300 medarbeidere i Ikea Norge.Artikkeltags