27 unge hasjbrukere tatt på 30 dager

Politiet i Kristiansund har den siste tiden hatt stort fokus på å ta ungdom som eksperimenterer med hasj. - Yngstemann har ikke fylt 16 år ennå, sier teamleder Knut Fugelsnes i rus- og vinningsgruppa på politistasjonen i Kristiansund.

Politiet i Kristiansund har den siste tiden hatt stort fokus på å ta ungdom som eksperimenterer med hasj. - Yngstemann har ikke fylt 16 år ennå, sier teamleder Knut Fugelsnes i rus- og vinningsgruppa på politistasjonen i Kristiansund.

Artikkelen er over 3 år gammel

- Greier vi å berge én av dem fra å bli rusmisbruker, har vi gjort en god jobb, sier Knut Fugelsnes.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisa og alt innhold på nett

Politiet i Kristiansund har den siste tiden hatt stort fokus på å ta ungdom som eksperimenterer med hasj. Målet er å hindre dem fra å bli rusmisbrukere.

Bare i september ble 27 unge kristiansundere tatt, flesteparten for å ha kjøpt hasj.

- Yngstemann har ikke fylt 16 år ennå, sier teamleder Knut Fugelsnes i rus- og vinningsgruppa på politistasjonen i Kristiansund.

Dømt

En av dem som ble tatt, har allerede måttet møte i retten. Han ble nylig dømt til 30 timer samfunnstjeneste.

Ungdommen var siktet for å ha kjøpt 100 gram hasj, og for å ha solgt 25 av grammene.

Nordmøre tingrett skriver i tilståelsesdommen at befatning med en slik mengde hasj normalt medfører ubetinget fengsel.

Men på grunn av guttens alder, valgte retten å følge påtalemyndighetens påstand om 30 timer samfunnsstraff med en gjennomføringstid på 120 dager

Utsettelse på førerkort

Fugelsnes håper dommen vil virke preventivt.

Han trekker også fram en ny bestemmelse i veitrafikkloven som sier at den som blir tatt for å bruke hasj jevnlig, enten vil få utsettelse på oppkjøring til bil, eller få førerkortet inndratt.

- Høyesterett har fastslått at en som røyker hasj tre-fire ganger i året er en som bruker stoffet jevnlig, fordi det tar flere uker fra man har røyket til stoffet er ute av kroppen, sier Fugelsnes.

Blir en tatt for jevnlig hasjrøyking før man er fylt 18, får en ikke kjøre opp til bil før man er blitt 19 - men bare hvis man har gjennomgått et rusprogram og gjennom prøver bevist at man ikke har hatt narkotika i kroppen det siste året.

- Dette bør være et tankekors for mange, sier Fugelsnes.

Averøy

Det finnes også narkotika på Averøy. Mye narkotika. Flere ungdommer fra øykommunen ble tatt for bruk i september.

- Vi ransaker hjemmene til de samme personene i dag som vi gjorde i 1993. Averøy er ikke forskånet for tilfang av narkotika, og det er dessverre mange brukere på Averøy, unge som hovedsakelig bruker hasj og amfetamin, andre går på heroin eller er tablettmisbrukere. Doping er også utbredt.

- Dette er statusen, sa Fugelsnes til medlemmer av foreldreutvalgene i barnekolen onsdag kveld.

I høst avslørte politiet også en cannabisplantasje på Averøy.

- Det er ikke første gangen vi avslører en plantasje i kommunen, og det blir ikke den siste. Vi har også kommet over hasjolje som er laget lokalt på øya, sa Fugelsnes.

Artikkeltags