22 mister jobben etter tap på prosjekt

Mister jobben: 22 ansatte i Magne Nærum AS står uten jobb når selskapet nå går til skifteretten og begjærer oppbud.

Mister jobben: 22 ansatte i Magne Nærum AS står uten jobb når selskapet nå går til skifteretten og begjærer oppbud.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Entreprenør Magne Nærum AS går til skifteretten. Årsaken er store tap på et prosjekt, men selskapet vil ikke si hvilket.

DEL

- Vi har en tid forsøkt å få på plass en refinansiering, men måtte til slutt innse at dette ikke var mulig, skriver styreformann og eier av selskapet, Magne Nærum, i en pressemelding.

Selskapet har drevet anleggsvirksomhet mot kommunalt, offentlig og privat marked i nærmere 40 år, og er etablert med kontor, verksted og 22 ansatte på Sunndalsøra. De har hatt ulike oppdrag rundt om både på Nordmøre og i Romsdal.

Tresfjordbrua

Ett av de store prosjektene er et arbeidsfellesskap med Busengdal om opparbeiding av veier for om lag 70 millioner i tilknytning til Tresfjordbrua. Dette vil nå bli videreført av Busengdal alene, opplyserdaglig leder Gunnar Erik Walseth til Tidens Krav.

Han ble ansatt i firmaet så sent som 1. april i år.

Selskapet hadde i fjor en omsetning på 48 millioner, og et resultat før skatt på en snau million.

De to foregående åra var det minus-resultat på drøyt 400.000 og 500.000 kroner.

Bråstopp

Et prosjekt som nå bråstopper, er byggingen av en 2.500 meter lang gang- og sykkelvei mellom Åram og Leikvoll på Ålvundeid. Her vant Nærum anbudskonkurransen med et tilbud på 23,56 millioner tidligere i år. Arbeidet ble igangsatt i august, og prosjektet skulle vært fullført om ett år.

– Dette kom svært overraskende, ja nærmest som lyn fra klar himmel, sier Statens vegvesens prosjektleder, Per Bjørn Gjelsten. Han fikk vite at arbeidet var stoppet onsdag, og satte umiddelbart i gang med sikringstiltak på anleggsområdet slik at det ikke oppstår fare eller skade fram til situasjonen er nærmere avklart.

Ifølge Gjelsten er det for tidlig å si noe om dette betyr ny anbudsutlysning og utsettelse for prosjektet. En teoretisk mulighet kan være at bostyret ønsker å ferdigstille prosjektet. Forsinkelse vil det trolig uansett bli. Så snart et bostyre er oppnevnt, vil han gå i dialog med bostyrer om situasjonen.

Boligfelt

Et annet prosjekt Magne Nærum AS snart har fullført, er første del av Ørnvika boligfelt på Frei med 54 av totalt 125 tomter. Det er FG Eiendom som på oppdrag fra kommunen har påtatt seg å klargjøre boligfeltet, og de har leid inn Nærum til arbeid med vei, lys, vann og kloakk.

– Vi beklager konkursen, men for boligfeltet og oss får det liten betydning da de første 54 tomtene praktisk talt er klare. Det gjenstår vel i realiteten bare asfaltering, sier administrerende direktør Trond Aasgård i FG Eiendom til TK.

Ut over dette er det en rekke mindre prosjekter som nå rammes, bekrefter daglig leder Gunnar Erik Walseth. Han er likevel mest opptatt av å sikre de ansatte og deres rettigheter i den situasjon som nå er oppstått.

Han vil ikke utdype hvilket prosjekt det var som påførte selskapet et slikt tap at selskapet nå går over ende. Han vil heller ikke si noe om eventuelle underentreprenører eller leverandører kan bli så hardt rammet at de også vil gå med i dragsuget.

Artikkeltags