Ingeborg er fersk Norgesmester i melking

Ingeborg Rindalsholt ble maskinmelkemester i juniorklassen.

Ingeborg Rindalsholt ble maskinmelkemester i juniorklassen.

Artikkelen er over 2 år gammel

Ingeborg Rindalsholt fra Rindal tok den gjeve tittelen under Høstarrangementet i Trøndelag.

DEL

Norges nybakte maskinmelkemester i juniorklassen kommer fra Nordmøre. Navnet er Ingeborg Rindalsholt, og hun kommer fra Rindal.

Det er Norges bygdeungdomslag som melder dette i en pressemelding. Konkurransen gikk av stabelen lørdag 6. oktober som en del av Høstarrangementet i Skogn i Trøndelag.

Selv er hovedpersonen temmelig knapp om egen seier:

– Det er veldig gøy, er Rindalsholts kommentar.

Videre heter det i pressemeldingen at Rindalsholt kommer fra melkegård og er avløser på gården hjemme. Hun har tidligere deltatt på NM, men aldri vunnet.

Det er ungdomsorganisasjonen Norges Bygdeungdomslag som står bak Høstarrangementet som varer fra 5. til 7. oktober. Hvert år inviteres ungdommer til en minifestival en helg i oktober, innholdet er spesielt rettet mot medlemmer i organisasjonen.

Norgesmesterskap (NM) i maskinmelking har vært arrangert i lang tid av Norges Bygdeungdomslag. Det går ut på at deltakerne skal ta inn og melke opptil seks kuer. Dommerne følger med under hele melkeprosessen. Deltakeren som har best mulig hygiene, minst mulig stress av dyrene, korrekt håndtering av melkemaskinen og ellers følger prosedyrene best går seirende ut av konkurransen.

Tevlinger har hatt en sentral plass i organisasjonen siden stiftelsen i 1946. På 1950- og 60-tallet var hovedmålet opplæring i landbruk og husstell, i dag er moderne tevlinger innført og mange er underholdningspreget. Flere tradisjonelle tevlinger lever fortsatt i beste velgående, som eksteriørbedømming, spekematanretning og bløtkakepynting. Norges Bygdeungdomslag deler totalt ut 40 NM-titler i året, og kårer vinnere i mange egne NBU-mesterskap.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken