Dette skjedde i natt

Så langt har Erna Solberg sikret seg ordføreren i 32 kommuner, mer enn en halvering fra 2015 da de fikk 74 ordførere. I 2011 sikret Høyre seg 119 ordførere.

Så langt har Erna Solberg sikret seg ordføreren i 32 kommuner, mer enn en halvering fra 2015 da de fikk 74 ordførere. I 2011 sikret Høyre seg 119 ordførere. Foto:

Av

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 4. oktober.

DEL

Sammenstøt i Ecuador

Det brøt ut voldelige opptøyer i Ecuadors hovedstad etter at landets president Lenin Moreno torsdag kveld erklærte nasjonal krisetilstand.

Drivstoffprisene i landet har skutt i været etter at landets regjering droppet subsidier til diesel og bensin, som en del av en gjeldsavtale med Det internasjonale pengefondet (IMF).

Frykter medisinmangel

Storbritannia har innført et forbud mot å videreeksportere livsviktige medisiner de har importert. Ved brexit kan det bli mangel på legemidler i Norge.

Medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket sier til VG at forbudet kom overraskende på dem.

– Minister går av

USAs energiminister Rick Perry (69) går av i neste måned, ifølge Politico. Perrys kontakt med Ukraina har trukket ham inn i riksrettsprosessen mot Trump.

– Jeg vil bare kort si at vi kommer til å samarbeide med Kongressen og svare på alle spørsmålene deres, sa Perry om Ukraina-saken onsdag.

Færre Høyre-ordførere

Høyre har sikret seg ordføreren i 32 kommuner etter valget så langt. Det er en mer enn en halvering fra 2015, viser en gjennomgang Klassekampen har gjort.

Så langt har Høyre sikret seg ordføreren i 32 kommuner, mer enn en halvering fra 2015 da de fikk 74 ordførere. I 2011 sikret Høyre seg 119 ordførere.

Tap for Zuccarello

De svenske stjernene i Nashville Predators ble for sterke for Mats Zuccarello og Minnesota Wild og vant 5–2 i sesongåpningen i NHL.

Svenskene Filip Forsberg, Mikael Granlund og Viktor Arvidsson sto for fire scoringer, mens Zuccarello leverte en anonym kamp

Artikkeltags