Pålegger kommunene ytterligere kutt i eiendomsskatten

Oslo 2019828. 
Finansminister Siv Jensen (Frp) og de andre partilederne i regjeringen møter pressen før starten av høstkonferansen for statsbudsjettet for 2020. Pressekonferansen finner sted ved statsministerens kontor i Oslo onsdag morgen.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Oslo 2019828. Finansminister Siv Jensen (Frp) og de andre partilederne i regjeringen møter pressen før starten av høstkonferansen for statsbudsjettet for 2020. Pressekonferansen finner sted ved statsministerens kontor i Oslo onsdag morgen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto:

Av

Regjeringen vil i statsbudsjett for neste år redusere eiendomsskatten ytterligere, ned til 4 promille. Ap mener det vil føre til velferdskutt i kommunene.

DEL

Regjeringen vil kutte makssatsen for eiendomsskatten til 4 promille. Det vil si at et hus til en verdi på 5 millioner kroner maksimalt, kan få eiendomsskatt på 20.000 kroner, melder NRK.

– Endringen skal gjelde fra 2021, men alt dette vil regjeringen presentere i sin helhet i forbindelse med kommuneproposisjonen som kommer til våren, sier finansminister Siv Jensen (Frp) til kanalen.

Under fremleggelsen av fjorårets budsjett ble den maksimale skattesatsen redusert fra 7 til 5 promille med virkning fra 2020.

Dette betyr at 101 kommuner i landet må senke skattesatsen ytterligere.

Finanspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet Rigmor Aasrud mener kutt i eiendomsskatt vil føre til kutt i velferden til kommunene.

– Det synes vi er veldig uansvarlig, rett og slett fordi det vil gå utover eldre i kommunene. Kommunene får mindre i inntekter, og det betyr færre sykepleiere og færre fagarbeidere som kan jobbe og gi gode tjenester til de eldre i kommunene, sier hun.

Jensen avviser kritikken fra Aasrud.

– Det er verdt å minne om at kommunenes samlede inntekter fra eiendomsskatt utgjør om lag 1,6 prosent av alt det de får av ulike inntekter, overføringer og skatteinntekter, sier finansministeren.

Artikkeltags