Ser du dette, kontakt kommunen: – Vi kan pålegge opprydding

Kristiansun kommune vil ha tips om forsøpling.

Kristiansun kommune vil ha tips om forsøpling. Foto:

Vil ha tips om forsøpling.

DEL

Kristiansund kommune oppfordrer innbyggerne til å melde fra om forsøpling, overfylte søppeldunker og rot på offentlige steder. Kommunikasjonssjef Tore Lyngvær har i en pressemelding listet opp seks punkt for å veilede de som vil tipse kommunen om forsøpling.

Dette skal tipseren gjøre:

  • Ta bilde av avfallet og send inn bildet sammen med en kort beskrivelse av lokaliteten og problemet og meld fra om det til.
  • For at saken skal bli fulgt opp må den meldes inn på telefon, e-post eller ved personlig oppmøte. Vi har dessverre ikke anledning til å følge opp saken formidlet i sosiale mediene.
  • I tillegg kan du registrere din melding til kommunen om renovasjon eller miljøforurensning her;
  • Registrer din melding til kommunen her
  • Eventuelle beskrivelser og informasjon om deg selv vil ikke være synlig på internett og er kun tilgjengelig for den som behandler din melding.
  • Kommunen er forurensningsmyndighet for oppfølging av forsøplingssaker og ulovlig lagring av brukte gjenstander.

Kommunen skal drive tilsyn med situasjonen og kan pålegge opprydning og fjerning av avfall og brukte gjenstander, påpeker Lyngvær i pressemeldingen.

– Vi kan også pålegge den ansvarlige å sende inn nødvendige opplysninger eller gjøre undersøkelser. For å sikre at den ansvarlige rydder opp innen fastsatt frist, kan kommunen vedta tvangsmulkt med hjemmel i forurensningsloven. Kommunen kan i enkelte tilfeller også selv gjennomføre opprydningen og i etterkant kreve refusjon av forurenseren, avslutter Lyngvær i pressemeldingen.

Artikkeltags