Sagen om kostandssprekk: - For den summen kunne man drevet kantiner i alle kommunens enheter

Den gamle brannstasjonen til Kristiansund kommune i President Christies gate.

Den gamle brannstasjonen til Kristiansund kommune i President Christies gate.

Høyre vil reversere hele vedtaket om ny brannstasjon på Goma og starte på nytt med en ny utredning.

DEL

Formannskapet i Kristiansund behandlet denne uken et forslag fra rådmannen om en tilleggsbevilgning på over 33 millioner kroner til et vedtatt, men ikke igangsatt prosjekt, med å bygge ny brannstasjon på Goma.

– Det at rådmannen nå ber om en vesentlig økning tatt fra våre skattepenger før første spadetak, gjør at vi har mistet tilliten til hele prosjektet. Derfor vil Høyre stille forslag til bystyret kommende tirsdag ikke bare om å si nei til økningen i endret kostnadsramme, men å endre vedtaket fra grunnen av og starte på nytt, opplyser Torbjørn Sagen (H) i en pressemelding. 

Det forelå tidligere et tilbud fra den profesjonelle eiendomsutvikleren Tore Larssen om en nøkkelferdig brannstasjon i Powerbygget på Løkkemyra til en kostnad av 80 millioner kroner. Nå er ikke det alternativet lenger aktuelt, men differansen mellom det rådmannen nå ønsker og det Tore Larssen tilbød, er ikke mindre enn hele 80 millioner kroner, påpeker Sagen i pressemeldingen.

Ingen skam å snu

– For den summen kunne man drevet kantiner i alle kommunens enheter, ikke bare den man nedla på Barmanhaugen for å spare skarve et par hundre tusen, men samtidig servert god vin og dyr biff hver dag og uke til ende, til samfunnets eldste, uttaler Sagen i pressemeldingen.

Høyre mener at å bygge opp en sjøredningstjeneste langt fra er en kommunal oppgave.

– Det primære må være å velge den løsningen som i kombinasjon av en vektlegging mellom pris, sikkerhet og dekningsgrad gir innbyggerne våre best resultat, ikke hvorvidt tomten i utgangspunktet er kommunal eid eller ikke, påpeker Sagen i pressemeldingen.

I forslaget til bystyremøtet 27. august ber de kommunen starte på nytt, lete etter alternative lokaliseringer og utrede et nytt prosjekt til en pris på maksimalt den kostnadsrammen som allerede er bevilget, men kvalitetssikret 100 % der det garanteres at overskridelser ikke vil finne sted.

– Som fjellvettreglene tilsier, det er ingen skam å snu, spesielt når all fornuft tilsier at å grave seg ned er for dyrt, lite effektivt og den dårligste løsningen, avslutter Sagen i pressemeldingen.

Torbjørn Sagen med ny pressemelding.

Torbjørn Sagen med ny pressemelding.

Artikkeltags