Nye problemer: B-ferga innstilt

DEL

Problemer i fergetrafikken på Nordmøre har lenge vært dagligdags. Lørdag er det sambandet Seivika–Tømmervåg mellom Kristiansund og Aure som er rammet.

Fjord1 melder i 10-tiden lørdag formiddag at B-ruta i sambandet blir innstilt inntil videre.

Bilferga «Volda» er tatt ut av sambandet, og hadde i 11-tiden lørdag lagt til kai ved Dale i Kristiansund. «Stordal» er eneste ferge på sambandet.

Den nye elferga «Eresfjord» var klokken 10.40 innom kaia i Seivika, men settes ikke inn på dette sambandet. «Eresfjord» dro straks videre i retning Halsafjorden og sambandet Halsa–Kanestraum.

Ulike problemer denne uka

Det har vært fergeproblemer av ulik art på Nordmøre denne uka. «Eresfjord» har vært ute av drift med batteritrøbbel, men er nå klar igjen. «Svanøy» på Halsa–Kanestraum tas ut av drift daglig når det er for høyt tidevann til å legge til kai.

Fredag ble Kvanne–Rykkjem innstilt i en periode da to ansatte ikke kunne jobbe på grunn av sykdom, og det tok tid å få på plass vikarer.

– Bli sittende i bilen

Fjord1 ønsker å begrense smittefaren av koronaviruset på fergene, og sendte fredag ut følgende melding:

«Vi ber samtlige av våre passasjerer følge «Forebyggende råd på reise» utgitt av Folkehelseinstituttet. Videre oppfordrer vi samtlige passasjerer som kommer med bil eller buss, om å bli værende i kjøretøyet under overfarten. Forlat kun kjøretøyet hvis det er helt nødvendig».

Artikkeltags