Gå til sidens hovedinnhold

Nye anbefalinger for Averøy kommune

Lørdag ettermiddag, altså andre juledag kommer Averøy kommune med sterke anbefalinger til sine innbyggere. Disse gjelder til over nyttår. 

De anbefaler på det aller sterkeste at alle begrenser sine antall nærkontakter. I en pressemelding på sin egen hjemmeside skriver de følgende.

– Etter smitteutbruddet like før jul, har vi 4 personer som er smittet og 35 nærkontakter i karantene. De fleste er knyttet til utbruddet på Atlanten, men også til smitte ved den katolske menigheten i Kristiansund og helikoptertransport fra plattform med smitte. Vi har kontroll på smittesporingen, og flere skal testes på nytt førstkommende mandag.

Sykehjemmet er belastet med en del karantener. Derfor anbefales det også at besøk ved institusjoner og omsorgsboliger blir nøye vurdert, og at digitale møter er tryggest.

Besøk fra områder med høy smitte

Familier som har fått besøk fra områder med høy smitte, bør ta ekstra forholdsregler. Kommunen minner om de nasjonale anbefalingene om å begrense sosial kontakt og sammenkomster.

Les også

Syv nye smittede i Kristiansund: – Oppfordrer sterkt til å begrense utelivet

– Allerede i midten av november gikk Averøy kommune ut med en sterk anbefaling om at studenter og andre som kommer hjem til jul fra et område med høy smittespredning, går i frivillig 10-dagers karantene. Vi fryktet at julen blir høysesong for smitte, og som vil føre til en overbelastning for våre helse- og omsorgstjenester. Vi er svært avhengige av at hver enkelt overholder smittevernreglene, tar ansvar for seg selv og sine nærmeste, sier smittevernlege David Mård.


– Vi anbefaler sterkt å vurdere nødvendigheten og begrense antall besøk og besøkende til personer som er i risikogruppene. Tilreisende fra såkalte røde områder bør unngå slike besøk, sier Mård videre.

Munnbind

Kommuneoverlegen anbefaler å bruke munnbind der det ikke kan holdes avstand.

Sosiale sammenkomster

Det anbefales å holde seg hjemme, samt begrense sosial fysisk kontakt med andre. Det er ikke anbefalt å være mer enn 5 i private hjem, hager og hytter i tillegg til de som bor i husstanden. Dette er for øvrig en nasjonal anbefaling.

Kommunen viser også til de nasjonale retningslinjene hvor man kan ha inntil 10 gjester to av dagene i juletiden. Det er anbefalt å begrense hvor mange ganger en drar på besøk hos andre.

Les også

Åtte nye positive i Kristiansund på julaften

Les også

Frykter julen blir en smittehøytid

Kommentarer til denne saken