Det er ett av spørsmålene som barna skal få svar på når Forskerfabrikken arrangerer sommerskole på Dalabrekka i Kristiansund.

På årets Sommerlab skal barna bli kjent med planeten vår og se på hva som gjør jorda så unik.

– Det er mange faktorer som må være på plass for at en planet skal være beboelig. På Sommerlab skal vi lære barna om de viktigste av dem, forklarer Hanne S. Finstad, grunnlegger av Forskerfabrikken, i en pressemelding.

For å få bedre forståelse av verdensrommet, har de snakket med Skandinavias første astronaut. Christer Fuglesangs fortellinger fra sin tid på romstasjonen ISS har lagt grunnlaget for mye av kursinnholdet.

– På årets Sommerlab vil barna få en bedre forståelse for verden som omgir dem. Forhåpentligvis klarer vi å vise at jorda er et stort økosystem som vi må ta vare på sammen, forteller Finstad.

Sommerskolen har som mål å vekke barns interesse for realfag, da de tror behovet for folk innen feltet vil øke i framtiden. Med på laget er Neptune Energy.

– Neptune er stolt av å støtte Forskerfabrikkens Sommerlab, for nå trenger samfunnet alle forskerspirene det kan få. Vi i Neptune har tro på koblingen mellom lek og læring, og at nysgjerrigheten barn har er gull verdt for framtiden, sier Liv Jannie Omdal, kommunikasjonssjef i Neptune Energy i pressemeldingen.

Du finner mer info om sommerskolen her.