Hustadvika kommune melder fredag formiddag om ett nytt smittetilfelle. Den smittede er satt i isolasjon, og kommunen har gjennomført smittesporing.

Vedkommende har det etter forholdene bra, skriver Hustadvika kommune i en pressemelding.

I forbindelse med smittesporingen, har det kommet fram at den smittede mandag 13. september var på et foredrag i Bjørnsonhuset i Molde. Dette var foredraget «Livet er et usikkert prosjekt» med Ingvard Wilhelmsen og pågikk mellom klokken 18 og 20.

– Arrangør har blitt bedt om å sende ut SMS til aktuelle gjester som satt på rad 5, 6 og 7 med følgende tekst: «Du er nærkontakt til en som er smittet av korona», skriver kommunen.

Anbefalinger

I tillegg vil det bli orientert om hva man som nærkontakt gjør, avhengig av vaksinasjonsstatus og alder:

  • HVIS DU ER 12 ÅR ELLER YNGRE: Du må ta en test så snart som mulig, samt en test 3 dager etter den første testen. Du bør ikke gå tilbake til en ordinær skolehverdag/barnehage før den første testen er besvart negativ. Slik testing gjøres kun på hverdager. Bestill testen på kommunens hjemmesider.
  • HVIS DU ER 13-17 ÅR (OG UVAKSINERT): Du må ta en test så snart som mulig, deretter en ny test 2 dager etter den første testen, og så en siste test 2 dager senere. Du bør ikke gå tilbake til en ordinær skolehverdag/barnehage før den første testen er besvart negativ. Slik testing gjøres kun på hverdager. Bestill testen på kommunens hjemmesider.
  • HVIS DU ER FULLVAKSINERT for over 1 uke siden, eller har gjennomgått covid-19 siste 6 måneder, trenger du ikke være i smittekarantene, men test deg hvis du får symptomer.
  • HAR DU FÅTT EN DOSE, og det har gått mellom tre og 15 uker siden du fikk dosen, får du unntak fra smittekarantene dersom du tester deg en gang mellom døgn 3 og 5 etter den siste nærkontakten med den smittede. Slik testing gjøres kun på hverdager. Bestill testen på kommunens hjemmesider.
  • DERSOM DU ER UVAKSINERT, ELLER FIKK FØRSTE DOSE FOR MINDRE ENN 3 UKER SIDEN, må du være i karantene. Du skal teste deg 2 ganger. Første test tas så snart som mulig. Test 2 tas tidligst 7 døgn etter siste nærkontakt med den smittede, og hvis denne er negativ, så er karantenen slutt.

Smittede publikummere

Også tidligere denne uka ble det meldt om koronafrykt i forbindelse med arrangement i Bjørnsonhuset. Da gjaldt det showet «Tre elefanter i rommet» med Hege Schøyen, Linn Skåber og Cecilie Steinmann Neess.

– To personer i crewet har fått påvist korona. Begge var med på forestillingene som ble spilt i Bjørnsonhuset 9. september. Showet ble satt opp i Ålesund dagen før Molde, og der har publikummere på rad 1 og 3 blitt smittet, uttalte kommuneoverlege Cato Innerdal i Molde.