Gå til sidens hovedinnhold

Ny rasismesak i Eliteserien – vakt med tilrop mot Vålerenga-spiller

Vålerenga-spiller Ousmane Camara fikk rasistiske tilrop under søndagens 3-0-seier borte mot Sandefjord. Det skjedde få dager ut i en ny kampanje mot rasisme.

Personen som gjorde tilropene, var en frivillig vakt som har vært knyttet til Sandefjord Fotball gjennom mange år. Vedkommende har erkjent hendelsen og vil bli utestengt fra klubbens arena for alltid.

Det bekrefter Sandefjords daglige leder Espen Bugge Pettersen overfor VG.

– Det var en vakt som hadde kommet med rasistiske tilrop til Camara, som spilte på høyrekanten. Vålerenga-benken og noen spillere hadde reagert på det. Så ble det bekreftet hva han sa.

Vakten har innrømmet å ha ropt «apekatt» til 21 år gamle Camara.

– Vi er krystallklare på hva slags konsekvens det må gi. Denne personen får ikke komme inn på våre arenaer igjen. Verken som vakt eller tilskuer, sier Bugge Pettersen.

Les også

Pellegrino applauderer rasisme-grep

Viste til Mandela-sitat

Vålerengas angrepstalent har på Instagram lagt ut et bilde av et hjerteformet norsk flagg. Til bildet skriver Camara følgende:

«Ingen mennesker blir født til å hate andre mennesker på grunn av hudfarge, bakgrunn eller religion. Mennesker må lære å hate, og om de kan lære å hate, kan de lære å elske. Kjærlighet kommer mer naturlig til hjertet enn det motsatte».

Med det viser han til et kjent sitat fra Nelson Mandela.

Søndagens hendelse kom få dager etter at norsk idrett, med toppfotballen i spissen, lanserte en ny kampanje mot rasisme. Alle spillerne hadde i helgen på seg et rødt armbånd med den hvite påskriften «#Stopp».

«Tapte den viktigste kampen»

For to uker siden opplevde Kristiansund-stjernen Amahl Pellegrino å få rasistiske tilrop i en kamp borte mot Aalesund. Søndag kveld la han ut denne meldingen på Twitter etter å ha fått med seg uttalelsene til Sandefjord-sjefen:

«Espen Bugge Pettersen, sportsdirektør med store bokstaver. Da har vi lært, og nå er endelig lista lagt! Mye kjærlighet til deg, Ousmane Camara. Vi støtter deg».

Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation har på Instagram lagt ut et bilde av Vålerenga-laget tatt før avspark. Der holder flere av dem plakater med slagordet «#StoppRasismen».

«Deilig med tre poeng, men vi tapte den viktigste kampen i dag», skriver han som kommentar til bildet.

Norges Fotballforbund og flere andre klubber i Eliteserien og 1. divisjon har i sosiale medier lagt ut støttemeldinger til kampen mot rasisme.

(©NTB)

Les også

Pellegrino-saken fører til nytt regelverk

Kommentarer til denne saken