Ny nordmøring har testet positivt på koronasmitte: – Tilstanden er alvorlig

DEL

En person bosatt i Sunndal har testet positivt på koronasmitte, opplyser Helse Møre og Romsdal i en pressemelding.

Personen er innlagt ved Molde sjukehus, og testet positivt på korona sent tirsdag kveld.

Dette er den andre personen fra Sunndal på få timer som får påvist koronasmitte.

– Pasienten ble hentet i ambulanse og kom akutt syk inn til sykehuset mandag kveld. Nødvendige smitteverntiltak og prosedyrer ble fulgt ved transport og innleggelse. Pasienten ligger på isolat på intensivavdelingen. Tilstanden er alvorlig, men stabil, sier Georg Johnsen, klinikksjef ved Molde sjukehus, i en pressemelding onsdag formiddag.

I kontakt med få personer

Helse Møre og Romsdal opplyser at verken ansatte eller andre pasienter ved Molde sjukehus har vært eksponert for smitte fra pasienten. Helseforetaket har dialog med Sunndal kommune, som har startet smittesporing.

I 14-tiden onsdag ettermiddag opplyser Sunndal kommune at pasienten som er innlagt på Molde sjukehus hadde et svært begrenset antall kontakter den siste tiden, og smittesporingsarbeidet anses som avsluttet.

Første tilfelle tirsdag

Tirsdag kveld ble det kjent at en kvinne i 40-årene fra Sunndal hadde fått påvist koronasmitte. Hun arbeider i helse- og omsorgstjenesten.

Kommunikasjonsrådgiver Guri Viken i Helse Møre og Romsdal sier til Tidens Krav at hun ikke kjenner til om de to sunndalingene som nå har fått påvist smitte har noen forbindelse.

Artiklene om den første sunndalingen som fikk påvist koronasmitte kan du lese her:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken