Britt Rakvåg Roald er konstituert som ny klinikksjef ved klinikk Sjukehuset Nordmøre og Romsdal (SNR). Det opplyser Helse Møre og Romsdal (HMR) i en pressemelding tirsdag.

Hun jobber i dag som HR-direktør i helseforetaket, en stilling hun har hatt siden høsten 2021. Hun får permisjon fra den stillingen når hun tiltrer som konstituert klinikksjef fra onsdag 17. august.

Rakvåg Roald etterfølger Georg Johnsen, som trakk seg fra stillingen som klinikksjef for SNR i forrige uke.

– Jeg er glad for at Britt har takket ja til å ta på seg oppgaven med å lede klinikken framover. I den som kommer skal vi jobbe videre med å sikre gode fagmiljøer og framtidsrettede spesialisthelsetjenester for befolkningen i Nordmøre og Romsdal. Jeg er trygg på at Britt har egenskapene og er villig til å legge ned arbeidet som kreves for å lykkes, sier Øyvind Bakke, administrerende direktør i HMR, i pressemeldingen.

Før hun kom til Helse Møre og Romsdal i fjor, var Britt Rakvåg Roald assisterende kommunedirektør og fungerende kommunedirektør i Molde kommune. Tidligere har hun jobbet som samhandlingssjef i helseforetaket.

Rakvåg Roald er utdannet fysioterapeut og har lederutdanning gjennom det nasjonale topplederprogrammet, opplyser Helse Møre og Romsdal.

– Å lede klinikk SNR er en utfordrende lederstilling, ikke minst i lys av situasjonen der to dyktige ledere har valgt å slutte. Klinikken står midt oppe i arbeidet med å få på plass ny organisering fram mot nytt fellessykehus, samtidig som vi skal sikre det aller viktigste som er pasienttilbudet, sier Rakvåg Roald i pressemeldingen.

Helse Møre og Romsdal opplyser samtidig at de vil raskt få på plass en assisterende klinikksjef.

Les også

Fortsatt politisk narrespill ga meg ikke noe valg