Gå til sidens hovedinnhold

Ny gapahuk reiser seg på Smøla

Artikkelen er over 2 år gammel

Fredag fløy et helikopter inn seksjoner av en gapahuk som skal reises på toppen av Rosvollhaugen på innersida av Smøla.

Fra gapahuken som skal settes opp vil det bli utsikt rett inn i det store verneområdet på Sør-Smøla, ut til Grip, med panoramautsikt mot fjellrekkene på fastlandet.

Det er Smøla kommune sitt prosjekt Naturarv Smøla som står bak tiltaket.

Da det ble vedtatt å verne store deler av øya i 2009 fikk kommunen millioner som skulle brukes til kompenserende tiltak.

Smøla kommunestyre valgte å etablere et eget prosjekt som ble kalt Naturarv Smøla. Kommunestyret vedtok at eierskapet til varemerket Naturarv Smøla og alt som kreves for å realisere dette, ble lagt til Smøla Næringssenter – og arbeidet startet i 2011.

Les også

Nå kan du være under tak ute i smølanaturen

Dette er den fjerde gapahuken som bygges i kommunal regi. Fra før er det bygd to på øyene Svanøya og Fuggeløya på vestsiden av Smøla, og en på fylkesvegen ut mot Veiholmen. Flere turstier har blitt rustet opp med hjelp av midler fra prosjektet, og god dugnadsinnsats fra bygdefolk rundt om på øya.

 

Einar Wikan har ledet prosjektet siden starten. Han sier i en pressemelding at det er bidratt med midler til flere tiltak, som blant annet arkitekttegninger til privateide fotoskjul, utforming og GPS-merking av kajakkløyper, tilrettelegging med infrastruktur på utpekte områder, messedeltakelser og markedsføring av Atlanterhavsuka.

– Den største satsinga har allikevel vært bygging av arkitekttegnede gapahuker i kommunal regi. Dette har blitt veldig godt mottatt blant fastboende og turister, sier Wikan, som gleder seg til gapahuken på Rosvollhaugen ved Rosvoll Prestegard står ferdig i mai.

Det er arkitektfirmaet Biotope fra Vardø som har designet de ulike gapahukene, mens samtlige er bygd av Byggtorget Smølabygg AS.

Kommentarer til denne saken