Nå er en ny, fin gang- og sykkelvei ferdigstilt på Dale. Veien går fra Dale skole og til Draget boligfelt. Den er også starten på «Annas fotspor». Veien har vært etterspurt i flere år. De første henvendelsene gjorde vi for tre-fire år siden godt hjulpet av en av beboerne i Draget boligfelt, Fredrik Eeg, men planlegging tar tid, likeså å skaffe finansiering.

Kommunen har gjort en virkelig flott jobb med planlegging og oppfølging ved Steinar Grimsmo. Mekvik maskin har utført arbeidet på en virkelig imponerende måte. Maskinfører Sallaup og lastebilfører Kulø er kunstnere med gravemaskin og lastebil. I tillegg har det vært utallige andre som har hjulpet til slik at vi har fått en av de flotteste gang- og sykkelveiene i Kristiansund. Bord og benker er satt opp på flotte utsiktspunkt. Veien har også fått belysning.

Nå kan alle ta seg tørrskodd til skolen, butikken og bussen og de som er avhengige av gåstol eller rullestol, kan komme seg til sjøkanten.

Det er bare å ta med seg termosen og sette seg på et av utsiktpunktene og nyte kaffe og den vakreste utsikten i Kristiansund.

Takk til Kristiansund kommune og Mekvik maskin.