Ny fase for arbeidet i Kranaveien – blir fortsatt enveiskjørt

Det utføres sikringsarbeid i Kranaveien i Kristiansund. Dette går nå over i en ny fase.

Det utføres sikringsarbeid i Kranaveien i Kristiansund. Dette går nå over i en ny fase. Foto:

I fellesferien åpner begge kjørefelt i Kranaveien, men ellers videreføres enveiskjøringen mens veiarbeidet pågår.

DEL

Fra 3. februar i år ble Kranaveien i Kristiansund enveiskjørt i forbindelse med sikringsarbeid. Utbedringen av fortauet og rekkverket på første del er nå i avslutningsfasen, og arbeidet på neste del har startet fra innerst i Vågen og opp til krysset til Sjømannsgata og Havnefogd Schjetnans gate.

Veien vil være enveiskjørt framover, men i fellesferien i juli blir begge kjørefelt åpnet for trafikk, opplyser Møre og Romsdal fylkeskommune i en pressemelding.

Mens det er enveiskjøring er det kun mulig å kjøre i retning fra sentrum og ut av byen.

Dårlig vær og forsinkede bestillinger

– Denne uken og i neste uke støper vi siste delen av fortauet på den første delen. I neste uke blir det også montert rekkverk på om lag halvparten av strekningen. På resten av strekningen må støpearbeidet bli ferdig før vi kan måle inn og bestille rekkverket. Vi venter at det blir levert og montert i juni, sier byggeleder Hallvard Rangnes i fylkeskommunen i pressemeldingen.

Der skriver fylkeskommunen også at det har vært lange perioder med dårlig vær for støpearbeid i vinter, i tillegg til forsinkelser i bestillinger på grunn av koronasituasjonen. Rangnes er derfor godt fornøyd med å kunne starte sikringsarbeidet på neste del i mai som planlagt.

Nå starter det videre arbeidet innerst i Vågen. Først støpes i overkant av 30 meter fortau oppå det gamle. Videre må de neste 150 meterne med fortau fjernes helt før det blir forskaling, armering og støping av nytt fortau.

Fylkeskommunen er nå spent på hva de finner når fortauene blir fjernet, siden Kranaveien ble bygd for 70 år siden.

– I fase én hadde vi noen utfordringer med å tilpasse nye fortau til den gamle konstruksjonen, og det venter vi også å få i neste fase. Det gjør det utfordrende å vurdere hvor lang tid det vil ta, men om vi legger erfaringene fra første delen til grunn, vil arbeidet trolig ta 14 uker, sier Rangnes.

Vurderer løsning

Den andre delen av sikringsarbeidet er ventet å være ferdig i slutten av august.

I fellesferien i juli stopper arbeidet, og da åpnes veien for trafikk i begge retninger.

Det jobbes fortsatt med å finne ut hva som er beste løsning for den midtre delen av Kranaveien. Denne ligger på halvbruer og er ifølge fylkeskommunen kompliserte konstruksjoner. De er heller ikke i god nok stand til å kunne støpe på og montere nytt rekkverk. Inntil videre er det sikret med et mobilt stålrekkverk.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken