Kristiansund kammerkor har de siste årene vært uten fast dirigent. Den tid er forbi, når Rannveig Eikrem nå er fast dirigent for koret. Eikrem har bred erfaring som dirigent for flere kor og har utdanning fra musikkvitenskap på NTNU, samt vokalpedagogikk og kordireksjon.

Koret har i dag 27 medlemmer og er mest kjent for sitt samarbeid med Festspillene i Kristiansund (tidligere KKKK-festivalen). Prosjektleder Arve Rovik i kammerkoret sier de som alle andre kor har hatt utfordringer med aktiviteter og regelmessige øvinger gjennom pandemien. Nå i høst har det tatt seg opp.

– Onsdag 8. desember avholder vi julekonsert i Nordlandet kirke. Det blir det første samarbeidet med ny dirigent og musikere, sier han.

Ser fram til nye utfordringer

Kristiansund kammerkor har vært med på utallige konserter og prosjekter sammen med solister og musikere opp gjennom årene. De har også hatt konserter i utlandet, blant annet i England, Polen, Tyskland, Sverige og Latvia.

– Vi i koret ser fram til nye og spennende musikalske utfordringer sammen med vår nye og inspirerende dirigent, sier Arve Rovik som er prosjektansvarlig i Kristiansund Kammerkor.

I 2022 feirer koret 80-årsjubileum og skal markere det med en egen konsert. Rovik forteller at koret ønsker nye og gamle sangere til å være med på et spennende prosjekt i anledning jubileet i 2022.

– Da er det bare å ta kontakt med Lillian Skeide Ødegaard, sier han.