Ny daglig leder i Tingvoll Økopark

Den kommende daglige lederen i Tingvoll Økopark, Unn Catodotter Fyllingsnes (til venstre), sammen med styreleder Liv Solemdal.

Den kommende daglige lederen i Tingvoll Økopark, Unn Catodotter Fyllingsnes (til venstre), sammen med styreleder Liv Solemdal. Foto:

Unn Catodotter Fyllingsnes (38) tiltrer i stillingen som daglig leder i Tingvoll Økopark fra 1. juli.

DEL

Fyllingsnes er opprinnelig hordalending og har bodd på Tingvoll i snart sju år, opplyses det i en pressemelding fra Økoparken torsdag.

– Vi er svært glade for å endelig kunne annonsere at Tingvoll Økopark har en ny daglig leder. Det har vært en omfattende og grundig prosess. Vi fikk elleve søkere, hvorav fem ble innkalt til intervju. I siste runde satt vi igjen med tre jevngode kandidater, og vi er svært glade for at Fyllingsnes har takket ja, sier styreleder Liv Solemdal i pressemeldingen.

Solemdal overtok selv vervet som styreleder i januar i år, og fikk dermed ansvaret for å hente inn en ny daglig leder.

– Det er en krevende jobb, med mange arbeidsoppgaver og et stort ansvar. Styret er trygge på at Unn vil takle arbeidspresset godt. Tingvoll Økopark har fått en leder med stor arbeidskapasitet, gode formidlingsevner, kreative ideer og mye pågangsmot. Hun kjenner Tingvoll godt og vet hva hun går til. Tingvoll Økopark er en kunnskaps- og formidlingsarena om økologi og bærekraft. Unn Fyllingsnes sin allsidige bakgrunn innen formidling og nettverksbygging vil komme godt med i utviklingen av Økoparken, sier Solemdal.

Teater og politiker

Fyllingsnes har drevet som selvstendig næringsdrivende siden hun flyttet til Nordmøre etter 11 år i Oslo. Hun har skuespillerutdanning og forfatterstudium, og har arbeidet med administrasjon, kommunikasjon og formidling. Hun underviser nå i teater i Tingvoll kulturskole og har ifølge pressemeldingen vært en av drivkreftene i bygdeutviklingsbedriften Kraftverk.

Den nye Økopark-lederen sitter i kommunestyret for Senterpartiet.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet. Økoparken har et fantastisk lag av kunnskapsrike og dyktige fagfolk rundt seg, og jeg ser fram til å skape en god formidlingsarena sammen med dem, sier Fyllingsnes i pressemeldingen.

Vil bygge stabil økonomi

Framtiden til Tingvoll Økopark har vært usikker det siste året, men med pengestøtte fra både Tingvoll kommune og Møre og Romsdal fylkeskommune ble det ikke kroken på døra i vinter.

– Vi er veldig takknemlige for støtten fra fylkeskommunen og kommunen og vil bruke den godt for å bygge en stabil økonomi på sikt. Vi vil ha fokus på å utvikle innholdet og gi et attraktivt tilbud for alle målgrupper. Det vil også bli viktig for oss å bidra med kunnskapsgrunnlag i samfunnsutviklingen, sier Fyllingsnes, som kommer med følgende lovnad:

– Tingvoll Økopark kommer til å ta større plass framover, både regionalt og nasjonalt.

Artikkeltags