– To år med pandemi synes nå å være over og kulturen er i ferd med å våkne til liv igjen. Vi er svært glade for at Sparebank1 Nordmøre er med oss på lag. Det har vært avlyste forestillinger men nå ser vi lyst på sommeren 2022 og fullt liv i «Fru Guri av Edøy», sier produksjonsleder, Laila Skaret i en pressemelding.

– Sparebank1 Nordmøre har sponset «Fru Guri av Edøy» i alle år. Smøla er gode på kulturleveranser, og Sparebank1 Nordmøre velger å være stolt sponsor for Smølas kulturelle fyrtårn Fru Guri, sier Hans Mellemsæther i Sparebank1 Nordmøre.

Gurisentret har hatt fokus på ny teknologi når historien skal fortelles. Fysisk er Fru Guri tilstede på Smøla i øvingsperioden og i uke 28 når spelet har sine forestillinger. Men nå er det altså mulig å møte henne også som hologram i AR-appen Gjenferd 24/7. Teknologien gjør at Fru Guri kan hentes fram på mobilskjermen når en besøker Gurisenteret. Der står hun og er forsvareren for den nye trua som er kommet til landet.

Fullt format

På grunn av pandemien måtte forestillingen nedskaleres i 2021. Men i år er fruen tilbake i fullt format. De fleste av de profesjonelle skuespillerne er allerede på plass og produksjonen jakter i disse dager på flere statister og dansere.

Nina Woxholtt har hatt hovedrollen som Fru Guri i mange år, og hun kommer igjen i sommer. Ellers er Svein Roger Karlsen på plass som skald og Ragne Grande som Ingeborg. Lokale Magne Pettersen vil inneha rollen som Tore av Kuli, og Sindre Fredriksen blir Sverre.

Eldrid Schrøder Kvalvik fra Frei har regien. Eldrid er også regissør for Giskespelet, og hun har etter to år sammen med Fru Guri og to år med Giskespelet skaffet seg god erfaring med spel.

Premieren er satt til den 14. juli.

Bildeserie

Se bildene: Disse var på premieren av Fru Guri av Edøy