Gå til sidens hovedinnhold

NTP glemmer fellessykehuset

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Regjeringen ved Samferdselsdepartementet har lagt frem en ny NTP uten å ha fokus på vei til det nye fellessykehuset på Oppdøl/Hjelset. Kanskje ikke så merkelig, da Samferdselsdepartementet i statsråd 27. 11. 2020 vedtok utbygging og finansiering av E39 Lønset-Hjelset. I den forbindelse ble det sendt ut en pressemelding som tidligere er referert i TK.

Slik jeg leser denne, sier statsråd Hareide at «må vi sørge for at vegen til og frå sjukehuset er god nok» og «Det kjem no, til glede for Romsdal og Nordmøre». Hareide mener altså at vegen Lønset-Hjelset er til glede for Nordmøre for at «ambulansane kjem seg raskt til sjukehuset».

Jeg sliter med å forstå at ambulansene fra Nordmøre kommer seg raskere til Oppdøl/Hjelset ved å kjøre via Lønset. I så fall må de kjøre omveien Høgset-Eide-Malmefjorden-Tustentunnelen-Årødalen før de kommer inn på nyveien Lønset-Hjelset, og slik får glede av Hareides nye sykehusvei!

Les også

Trasé gjennom Batnfjord sentrum må prioriteres

Les også

Et historisk samferdselsløft

Les også

Gir Kristiansund formannskap skylden for nei til ny Batnfjord-vei

Hareide skriver videre: «Strekninga mellom Lønset og Hjelset er den med lågast standard på E39 mellom Molde og Kristiansund». Dette er feil. For biler generelt og for ambulanser spesielt er ingen strekning verre enn «miljøgata» med 40-sone gjennom Batnfjordsøra sentrum.

Det er provoserende at ikke veien fra Kristiansund til sykehuset på Oppdøl/Hjelset har samme prioritet som veien fra Molde.

Omprioritering i den nye NTP vil ikke løse dette, da dette kommer senere enn Lønset-Hjelset og det nye fellessykehuset. For at Kristiansund og Nordmøre skal ha samme tilgjengelighet fra dag 1 på Oppdøl/Hjelset må derfor også Astad-Bjerkeset være klar samtidig med sykehuset, og veien fra Bjerkeset opp til toppen av Fursetfjellet må få krabbefelt/forbikjøringsfelt.

Til gjengjeld kan godt Bergsøya-Øydegard utsettes.

Kommentarer til denne saken