Jeg som mange andre har fått med seg det omtalte bildet som ble publisert av influenser Sophie Elise, der hennes venninne holder en hvit pose i hånden. Jeg tenker at «livet blir cirka en milliard ganger morsommere», den dagen NRK satser på ærlige og fornuftige rollemodeller for ungdom.

At NRK samarbeider med et så usunt forbilde er for meg uforståelig. Uavhengig om dette er et miss, et PR-stunt eller om det er et ufarlig innhold i posen, så sender dette helt klart et signal. Varsellampene bør lyse! Denne influenseren har utvilsomt mange følgere, sådan unge følgere. Vil dette eventuelt føre til at flere unge erstatter alkohol med andre rusmidler som stoff, fordi det har færre kalorier? Det er jo ikke noe nytt at unge har valgt denne typen rusmiddel, istedenfor alkohol på grunn av at det har færre kalorier.

Skal virkelig skattepengene våre gå til å betale influensere som ikke er gode rollemodeller for våre håpefulle? Skal dette bildet være «svaret» på det riktige og kule livet som ung? Skal NRK være med på å gi et signal om at det er i denne retningen mediautviklingen skal gå?

Influensere bør bruke den store makten de har til å bidra til å videreformidle våre ungdommer sunne holdninger og verdier. De som alle andre, bør stå for hva de legger ut i sosiale media og ikke minst, hvilket budskap de gir. At enkelte handlinger/budskap i sosiale media kan få alvorlige negative konsekvenser, både for andre og dem selv. Som foreldre og samfunn jobber vi iherdig for at våre håpefulle skal ta fornuftige valg og for at de skal ha sunne verdier og holdninger. Ungdommene er jo vår fremtid. NRK, media i sin helhet og influensere har helt klart et samfunnsansvar. De har stor makt og de gir makt, men da må de bruke makten på den riktige måten!