Spreke damer løp alene

Ann Elin Bjerkestrand (fra venstre), Magnhild Fiske, Inger Kristiansen Aarsund, Astrid Sjåvik og Hege Gjerde var alene i kvinneklassen.

Ann Elin Bjerkestrand (fra venstre), Magnhild Fiske, Inger Kristiansen Aarsund, Astrid Sjåvik og Hege Gjerde var alene i kvinneklassen.

Artikkelen er over 5 år gammel

Best i stafett, men trener mot Oslo maraton og Birken.

DEL

Damegruppa i IL Norodd er aktiv som aldri før. Hver tirsdag og torsdag trener rundt 20 voksne kvinner i Folkeparken. For mange er målet å delta på halvmaraton i Oslo maraton og/eller Birkebeinerløpet.

Men tirsdag kveld var det Nordmørsstafetten som sto på programmet. Ann Elin Bjerkestrand, Magnhild Fiske, Astrid Sjåvik, Inger Kristiansen Aarsund og Hege Gjerde stilte på start i kvinner senior. Laget fra Norodd var alene i sin klasse.

- Vi oppfordrer virkelig andre til å være med. Det er nok sånn at noen vegrer seg til å ha startnummer på brystet, men dette er jo bare moro, sier Hege Gjerde.

Spydkaster løp godt

I veteran menn var Aure enslig klubb. Laget med Ole Tom Neraas, Ole Roald Torset, Kjetil Hestsveen, Harald Fladseth, Trygve Hagen og Michael Leenen rakk akkurat å passere målstreken før de kastet seg i bilene og kjørte til Seivika for å rekke åtteferga.

Norodd hadde to lag i superveteran menn. Førstelaget vant foran andrelaget.

I menn senior var det kun Norodd som var med. Løpergutta Sindre Gudmundsen Dahl, Adrian Pettersen Lindin, Lage Hoem Stavnesli og Egil André Grimstad Larsen hadde med seg kulestøteren Anders Gjellan og spydkasteren Jørgen Stigsrud for å komme seg i løp.

- Jeg og Jørgen klarer akkurat å løpe 300 meter før vi stivner, fleipet Anders Gjellan.

- Det er veldig synd at det er så få lag med, men dessverre er det sånn situasjonen har blitt, sier speaker Stein Ohr.

Stor aktivitet i Norodd

I Friskusstafetten var det derimot flere lag med. Norodd hadde 15 gutter og jenter med som løp stafett. Også Aure, Torvikbukt og Tingvoll var med i stafetten for de yngste.

Norodd-trener Ann-Mari Hammer forteller om god aktivitet i barne- og ungdomsgruppa til IL Norodd. Sammen med Arnt Eilertsen, Odd Egil Stokke, Lene Hoel og Elisabeth Fahsing legger hun til rette for to ukentlige treninger på nedslitte Atlanten stadion.

- Vi har totalt opp mot 50 som er med på treningene. Ungdomsgruppa teller alene 20 gutter og jenter, sier Hammer, som fikk se både guttene og jentene løpe stafett.

I gutteklassen var det Torvikbukt som var best. De hadde likegodt kun brødre på laget. Kristiansunderne Oskar og Emil Sivertsen, som har hytte i Gjemnes, løp sammen med Torvikbukt-brødrene Eskil, Linus og Sander Engdahl. Aure var nest best i gutteklassen, mens Norodd ble nummer tre.

I jenteklassen var det fire lag med. Aure vant foran Torvikbukt og to lag fra Norodd. Tuva Skar, Astrid Marie Lillehagen, Meera Sagli, Ina David Ås og Katja Hestsveen løp på vinnerlaget.

Rik historie

Nordmørsstafetten så dagens lys i 1934. Stafetten er den eldste i vårt distrikt.

I starten var det området rundt Idrettsplassen som var arena. Det ble kun konkurrert i én klasse, herrer senior.

Stafetten ble så avviklet hvert år fram til krigen. Under krigen var det som opphør i all idrettsaktivitet i Norge. I 1947 ble Nordmørsstafetten tatt opp igjen, første vinner etter krigen ble Tresfjord - med OL-deltaker Jakob Kjersem som frontfigur.

Siden har stafetten vært arrangert hvert år. Etter hvert kom nye klasser til, og jentene fant også sin rettmessige plass. På begynnelsen av 80-tallet ble det lagt kunstgress på Idrettsplassen, og da Atlanten stadion fikk fastdekke i 1984, ble det naturlig å flytte stafetten til Folkeparken. I 1999 ble etappene noe endret. De lengste er gjort noe kortere og mer publikumsvennlig.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags