Nordvestnytt har fått ny eier

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Forrige søndag gikk Robin Røkke av som redaktør i avisa Nordre, lokalavis for Haram og Sandøy. Sist torsdag kjøpte han Nordvestnytt på Smøla.

– Nå er jeg ansvarlig redaktør og fungerende daglig leder der, sier han til nettstedet medier 24.

Røkke gikk av i avisa Nordre, eid av Haramsnytt-konsernet, og skrev i en lederartikkel at bakgrunnen var uenighet om avisas videre utvikling. For øvrig eier han selv fortsatt en tredjedel av det nevnte konsernet.

– Hvorfor fikk du lyst til å kjøpe ny avis? spør medier 24.

– Jeg fikk plutselig mye fritid, repliserer Røkke, som allerede torsdag gikk i gang med å få lokalavisa, som har Smøla og Aure som dekningsområde, på beina igjen. Avisa har ikke kommet ut på denne sida av nyttår.

– Jeg har etablert dialog med leverandører, som har vært usikre på situasjonen framover. Jeg har bare fått positive tilbakemeldinger, sier Røkke til medier 24, som forteller at han har kjøpt Ivar Torsets aksjepost i Nordvestnytt. Det tilsvarer litt over 95 prosent.

– Avisa har hatt økonomiutfordringer. Men den har gode muligheter om noen bare setter seg ned og gjør jobben, sier Røkke, som lover å rydde i økonomien og sørge for ei moderne lokalavis med annerledes frekvens og satsing på nettavis.

Les også: Ingen avis fra Nordvestnytt i dag

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken