Nordmørslista og det kalde politiske mørket!

Iver Nordseth

Iver Nordseth Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Som avtroppende fylkespolitiker har jeg fulgt konstitueringa av det nye fylkestinget.

TK har nå hatt flere store oppslag der Nordmørslistas representanter Elisabeth Jørgenvåg og Terje Hals med bred penn konstaterer at de er skjøvet ut i det ytterste politiske mørket av makthaverne (Ap, Sp, V, KrF og SV) etter fylkestingsvalget.

Kristin Sørheim har i et leserinnlegg den 2. oktober forklart på en utmerket måte hvorfor og hvordan Sp og V har ivaretatt og hensyntatt Nordmøres interesser.

Men siden budskapet om Nordmørslistas angivelige grusomme skjebne – forårsaket av andre – gjentas og forsterkes i portrettintervjuet med Terje Hals sist lørdag, finner jeg grunn til kort å peke på følgende: Etter at de rødgrønne sammen med V og KrF hadde skrevet avtale, så har Nordmørslista (2 repr.) og de to sunnmørslistene (1 repr. hver) tydeligvis inngått samarbeid med Frp! De tre fogderilistene med til sammen 4 repr., har styrke nok til å sikre seg en plass i det viktige fylkesutvalget, samt også plass til alle fire i hovedutvalg! Og – siden Nordmørslista har like mange representanter som de to andre til sammen, ville det ikke vært unaturlig om de sikra seg plassen i fylkesutvalget ...

Man hva skjedde? Jo, gjennom pressen ser vi at Frp har sikra seg en ekstra plass i fylkesutvalget (til totalt 3 plasser) – ved hjelp av Nordmørslista og de to sunnmørslistene.

Den ekstra Frp-representanten i fylkesutvalget blir Geir Stenseth fra Ålesund!

Så her har altså Nordmørslista sikra enda en sunnmøring inn i fylkesutvalget ved hjelp av og på bekostning av sin egen kandidat Elisabeth Jørgenvåg, som fortsatt blir sittende i «kulden og det politiske mørket».

Dette har også gått TK hus forbi – uten storoppslag. Forstå det den som kan!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken