Nordmørsfirma utvider med oppkjøp av Molde-bedrift: – Passer godt inn

KJØPER FIRMA: Terje Sildnes i Auto 8-8. Foto: Arkivfoto

KJØPER FIRMA: Terje Sildnes i Auto 8-8. Foto: Arkivfoto

Nok en forhandler kommer under nordmørsfirmaets vinger.

DEL

Nå blir Årø Bilsenter AS i Molde en del av Auto 8–8. Det melder selskapene selv i en pressemelding.

– Passer godt inn

Auto 8–8 konsernet har med basis i T. Sildnes Bil AS på Eide samlet til sammen åtte bilselskaper med opptil 100 års historie under samme eierskap.

Konsernet har fra før butikker i Kristiansund, Eide, Molde, to butikker i Ålesund, Førde og Florø, og vil altså nå få sin andre butikk i Molde.

– Forhandlerne holder bilmerker som Ford, Nissan Hyundai, Mazda, Mitsubishi, men får også Renault og Suzuki med på laget etter overtakelsen.

– Årø Bilsenter passer godt inn i vår framtidige strategi, da vi fra før har satset med Hyundai både i Kristiansund, Førde og Ålesund. Renault og Suzuki blir også et fint tilskudd i merkeporteføljen. Vi har stor tro på vårt prosjekt med å utvikle en lokaleid kjede som motvekt til de store nasjonale og nordiske aktørene som dominerer bilmarkedet i Norge etter hvert. Årø Bilsenter består av en flott gjeng på 13 dyktige ansatte som vi nå ønsker velkommen med på Auto 8–8 laget, sier konsernsjef og nordmøring Terje Sildnes.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ENIGE: Terje Sildnes og Helge Harstad har blitt enige om overtakelse av firmaet Årø bilsenter AS. Foto: innsendt.

ENIGE: Terje Sildnes og Helge Harstad har blitt enige om overtakelse av firmaet Årø bilsenter AS. Foto: innsendt.

Vil ta godt vare på de ansatte

Helge Harstad, som inntil nylig drev Årø bilsenter AS, sier det er vemodig å selge livsverket sitt.

– Men det er en tid for alt. Jeg har blitt en voksen mann, og kan tenke meg mer fritid. Jeg har en tid vurdert flere muligheter, men endte opp med å selge virksomheten, sier Harstad, som også forklarer hvorfor han ville selge til nordmørsfirmaet.

– De er lokale og har bygget seg opp stein på stein slik som oss. Jeg tror de vil ta godt vare på ansatte og kunder videre framover, og akkurat det har vært veldig viktig for meg.»

Navnet på selskapet blir etter overtakelsen Auto 8–8 Årø AS.

Artikkeltags