Union Bluescup UBC blir arrangert hvert år av sjangerorganisasjonen Norsk Bluesunion i samarbeid med Notodden Bluesfestival og de 60 klubbene som er tilsluttet NBU.

Lørdag var det finale med seks band – der to av dem var fra Nordmøre.

Og det var til slutt Odin Landbakk Band som gikk helt til topps. Bandet består av Odin Landbakk på gitar, August Cancino på trommer og Haakon Landbakk på bass.

– Formidling over scenekanten

– Alle sammen er dyktige musikere, har gode egne låter og spiller veldig bra sammen, og gir hverandre rom til det. Det er også en formidling fra hele gjengen som nesten kommer over scenekanten. De hadde gode overganger mellom låtene, mye dynamikk i spillet, og var rett og slett spennende å høre på. Det var god kommunikasjon mellom bandet og publikum, sa juryformannen om vinneren etter at en enstemmig jury hadde tatt avgjørelsen.

Odin Landbakk ble landskjent da han vant Norske Talenter i 2015. Nå venter en rekke oppdrag i etterkant av lørdagens kåring.

– Seieren betyr at Odin og bandet nå er årets UBC-artist og står overfor en lang rekke konserter i 2022 og 2023, sier pappa Dag Inge Landbakk.

Les også

Odins månelanding

Sharp Men i finalen

Union Bluescup ble arrangert fredag og lørdag foran et publikum på over 600 personer begge dagene. Alle band spilte to konserter, en på fredag og en på lørdag for to ulike juryer på fem medlemmer hver, der stemmene ble lagt sammen til slutt.

Det andre bandet fra Kristiansund som kom til finalen var Sharp Men, med Amund Løfsnes Lange, Olav Andersen, Mikkel Weiseth Frantzen og Haakon Landbakk. Sistnevnte var altså med i begge finalebandene fra Nordmøre.