Gitarist og artist Øyvind Blomstrøm – for mange kanskje best kjent fra El Cuero – ble en av de 13 artistene som fikk tildelt stipend fra Artiststipendets gjenåpningspott på 1,3 millioner.

– Det har kommet inn over 200 veldig gode søknader og vi skulle ønske vi hadde flere millioner å dele ut. De 13 artistene som har fått penger nå, får en kickstart på virksomheten etter ei veldig utfordrende tid. Det blir innspilling av musikk og turnéring på alle sammen, sier en begeistret Hans Olav Trøen i en pressemelding mandag kveld. Trøen er styreleder i Gramarts fond, fondet som forvalter og fordeler Artiststipendet.

Bredt spekter

På lista står Blomstrøm fra Halsa sammen med alt fra hardrockgitarhelten Ronni Le Tekrø sammen til hip-hop, elektropop, elektronika, jazz og Fredrikstad-rap i internasjonal klasse.

– Bra musikk er bra musikk og vil at de artistene med et tydelig uttrykk og et trofast publikum skal få muligheten til å fortsette sine karrierer, sier Trøen.

I tillegg til å se på sjanger, har styret i fondet i ifølge pressemeldingen – også vært nøye med å tenke på både geografi og kjønn.

De tretten som mottar 100.000 kroner hver fra Artiststipendets gjenåpningsstipend 2021 er:

Annie

Ash Olsen

Bugge Wesseltoft

Charlotte Dos Santos

Christine Sandtorv

Erlend Ropstad

Ivan Ave

Ronni Le Tekrø

Sassy 009

Vinni

Øyvind Blomstrøm

Årabrot

KEiiNO