Surnadalingen Live Krangnes Edvardsen (24) er til daglig kokk på Michelin-restauranten Credo i Trondheim. I disse dager er hun med på å skape julestemning med «Julekveld hos Prøysen», som går på TV3 og Viaplay.

– For meg handler jula mye om mat og det å samle seg både på kjøkkenet og rundt matbordet. Det er stas å få være med å bidra til julestemning med julemat hjemme i stua hos folk, sammen med en god gjeng med fine folk både foran og bak kamera, sier Edvardsen i en pressemelding fra Strømmestiftelsen.

– Fokus på å hjelpe andre

I «Julekveld hos Prøysen» møter Bjarne Brøndbo mennesker som er berørt av Strømmestiftelsens arbeid, og det er til sammen fem programmer nå i førjulstiden.

Edvardsen har tidligere TV-erfaring fra et samarbeid med Arne Hjeltnes på Matkanalen, der de jaktet på lokale matopplevelser i Midt-Norge. Nå er hun altså på skjermen igjen.

– Jeg ønsket å være med på «Julekveld hos Prøysen» fordi programmet fokuserer på å hjelpe andre. Gjennom de ulike episodene belyser vi arbeidet til Strømmestiftelsen, som jobber med bekjempelse av fattigdom gjennom utdanning, jobbskaping og samfunnsbygging i land der de ikke har de samme forutsetningene som vi har her i Norge, sier Edvardsen.

Surnadalingen har innslag med matlaging i programmet.

«Live Edvardsen lager julemat som tar tak i de fineste tradisjonene på uventede måter», står det i pressemeldingen.

Strømming og lineær-tv

Alexandra Rotan, Arne Hjeltnes, Marna Haugen, Trygve Skaug og Hanne Krogh er med som gjester i de fem episodene. De kan ses på strømmetjenesten Viaplay eller på TV3.

Velger man sistnevnte, kan man se Live Edvardsen, Hanne Krogh og Bjarne Brøndbo onsdag 21. desember klokken 20.30.

Edvardsen ble født i Drammen, men familien flyttet til Surnadal da hun var tre år – først til Setergarden og Stangvik, og deretter i Vårtun på Kvanne. Som 16-åring flyttet hun til Trondheim for å gå yrkesfag innen kokkefaget, og fikk senere jobb på restauranten Credo.

Les mer om Live Edvardsen her:

Les også

Kokkestjernen Live (23): – Om jeg knotet under TV-opptakene? Nei, jeg har nok aldri snakket så brei dialekt noen gang!